A Sony nemcsak játékokat mutatott a mai PlayStation 5-ös online eseményén, de a hardver után végre lerántották a leplet magáról a konzolról is, ami rögtön két változatban lesz kapható: érkezik egy optikai meghajtóval szerelt variáns, illetve egy olyan modell, amibe már nem lehet lemezt tenni.

A Microsoft már hónapokkal ezelőtt megmutatta, hogy miképp fest az Xbox Series X, a redmondi cég következő generációs konzolja, a Sony ugyanakkor egészen mostanáig kivárt a dizájn leleplezésével. A külalak biztos megosztó lesz, mi ugyanakkor kifejezetten menőnek találjuk, és bár a képekből ez nem feltétlenül derül ki, de mindenki megnyugodhat: a gép fektetve is tárolható lesz.

playstation 5
Fotó: Sony

Az íves külső mellett fontos újdonság továbbá, hogy a PlayStation 5 a konzolcsalád történetében először kapható lesz optikai meghajtó nélkül, tehát érkezik olyan verzió (Digital Edition), amibe már nem lehet Blu-ray lemezeket tenni. Mi ezt a változást is üdvözöljük, ugyanis ez egyben azt is jelenti, hogy lesz egy olcsóbb változat a gépből. Árakat persze még nem közölt a cég, szóval jelenleg még nem tudjuk, hogy mennyit kell félretenni az év végi megjelenésre.

Végezetül íme néhány videó, amik megmutatják, hogy kezdetben milyen játékok érkeznek a Sony frissen megmutatott új masinájára:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!