A héten számoltunk be arról, hogy a LEGO felfedte az augusztus 1-én érkező legújabb Star Wars készleteket, és a Brick Fanatics interjújából kiderül, hogy a LEGO 75280 501st Legion Clone Troopers szett a rajongói nyomásnak hála került be az aktuális kínálatba.

A 75280-as sorszámú, 501st Legion Clone Troopers névre hallgató LEGO készlet két járművet, négy klón katonát, két szeparatista droidot, összesen 285 alkatrészt tartalmaz, és 11 ezer forintért lesz megvásárolható augusztus 1-től. A szettet a The Clone Wars animációs sorozat inspirálta, és az 501-es légió katonái körül forog, akik a Galaktikus Köztársaság válsága idején kirobbant Klónháborúban Anakin Skywalker parancsnoksága alatt szolgáltak.

LEGO 75280 501st Legion Clone Troopers
Fotó: LEGO Csoport

Az 501-es légiónak ugyanakkor nemcsak a Star Wars kánonban van jelentősége, de a való életben is, hiszen ugyanezen néven létezik egy nemzetközi – hazánkban is jelen lévő – Star Wars jelmezes szervezet, ami az 1997-es megalakulása óta több mint 10 000 tagot számlál 60 országban. A szervezet küldetése, hogy megismertessék és megszerettessék az emberekkel George Lucas modern mitológiáját.

A rajongók még 2018 decemberében indítottak kampányt, hogy az 501-es légió kapjon egy saját LEGO készletet, és a dán játékgyártó beadta a derekát, hiszen az év első felében úgy rántották le a leplet a készülő szettről, hogy: „Ti kértétek. Mi megépítettük.” A Brick Fanatics oldalnak adott interjúban pedig a dizájnért felelős csapat is megerősítette, hogy egyértelműen a rajongói nyomásnak köszönhető, hogy elkészült a szokásosnál méretesebb battle pack.

Jens Kronvold Frederiksen ugyanakkor megjegyezte, mindez nem azt jelenti, hogy a jövőben bármilyen kampány célba érhet, és külön kitért arra is, hogy a készlet elkészítésében fontos szerepet játszott az említett jelmezes szervezet is, aminek az elhivatottsága és az elkötelezettségük a jótékonysági ügyekért szintén motiválta a csapatot.

Még több LEGO:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!