Tényleg nem kacsa: a dán játékgyártó június  23-án bejelentette, hogy rajongói ötlet nyomán hivatalos LEGO készlet készül a sokak által imádott karácsonyi film, a Reszkessetek, betörők! ikonikus családi házából.

Az ötletgazda Alex Storozhuk a LEGO Ideas platformon keresztül nyújtotta be az ötletét a dán játékgyártó cégnek, és miután az építménye elérte a 10 000 támogatót, a LEGO hivatalosan is elkezdett ötletelni azon, hogy megvalósítsák-e a készletet. Június 23-án aztán bejelentették, hogy a kockákból épített írógép és sorozat alapú Seinfeld készlet mellett a Reszkessetek, betörők!-ből is boltokban megvásárolható szettet készítenek. Korábban így született LEGO készlet a Doctor Who, az Agymenők és a Jóbarátok című szériákból is.

Azt persze tudni kell, hogy a videóban szereplő készletek még nem a boltokba kerülő végleges alkotások, ezeket a LEGO dizájnerei még átdolgozzák, mielőtt kereskedelmi forgalomba kerülnek. Hogy a három frissen bejelentett nyertes végleges verziója mikor lesz megvásárolható, azt még nem tudni, az viszont bizonyosnak tűnik, hogy a LEGO Reszkessetek, betörők! jó eséllyel hatalmas lesz, hiszen már Alex Storozhuk alkotása is kellően méretes.

Mi ugyanakkor arra is nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a klasszikus film emlékezetes jelenetei közül vajon melyek kerülnek bele a szettbe játszható formában, és jelenleg még az is kérdéses, hogy a szereplők közül kiket láthatunk majd viszont minifiguraként.

Ha pedig valaki esetleg nem lenne képben azzal kapcsolatban, hogyan készülhetnek hivatalos LEGO építőjátékok a rajongók ötleteiből, annak azt kell tudni, hogy a dán játékgyártó 2011-ben tette lehetővé, hogy a rajongók elképzeléseiből is boltban kapható szettek születhessenek.

lego reszkessetek betörők
Ez még nem a végleges, boltokba kerülő változat. Fotó: LEGO Ideas

Az akkor még LEGO Cuusoo néven futó projekt komoly sikernek bizonyult, 2014-ben nevezték át LEGO Ideasra, és az elmúlt években összesen 30 rajongói alkotásból készült LEGO-építőjáték, és jelenleg 7 olyan újabb készletről tudunk, amik az elkövetkezendő hónapokban és években kerülnek majd a boltokba. Ahhoz, hogy valaki ötletének a megvalósítását a dán játékgyártó fontolóra vegye, fel kell tölteni az építményt a LEGO Ideas oldalra, és el kell érni hogy 10 000 felhasználó a szavazatával támogassa a projektet.

Még több LEGO:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!