Aki a 2017-es megjelenése óta játszott a PC-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre is elérhető Cuphead című játékkal, annak biztos maradandó emlék a bájos grafikával, de elképesztően szivatós játékmenettel megáldott, run and gun műfajú program. A StudioMDHR fejlesztőcsapat munkája az elmúlt években komoly ismertségre tett szert, akkorára, hogy a Netflix animációs sorozatot készít a gamereket kiidegelő videójátékból.

Habár a videójáték-adaptációkat illetően azért komolyan gondolkodni kell, hogy eszünkbe jusson legalább egy, amiért valóban megérte kifizetni a mozijegy árát, de ettől függetlenül a Netflixen debütáló The Cuphead Show ígéretes feldolgozásnak tűnik – talán pont azért, mert a játék látványvilágát megőrző animációs szériáról van szó.

Ha valaki nem lenne képben: a Cuphead két csetlő-botló csészéről, a címszereplőről és testvéréről, Mugmanről szól, akik fogadást kötnek az ördöggel, így elveszítik a lelküket, amit csak akkor kapnak vissza, ha behajtják a patás kintlévőségeit – amik persze szintén lelkek.

A The Cuphead Show készítői között a Netflix és a StudioMDHR mellett olyan alkotók is feltűnnek, mint a klasszikus Popeye-rajzfilmek jogait birtokló King Features Syndicate, valamint Adam Paloian, aki korábban a Spongyabob Kockanadrág rajzfilmeket tette le az asztalra. Ahogy említettük, az adaptáció megtartja a játék vizuális világát, így a látvány itt is a 30-as/40-es évek animációs filmjeit fogja idézni. Pontos megjelenési dátum még nincs, de mi már nagyon kiváncsiak vagyunk, hogy végül mi sül ki ebből a projektből.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!