114 000 dollárért, azaz megközelítőleg 36 millió forintért kelt el egy bontatlan Super Mario Bros. július 10-én egy texasi nyilvános aukción, ezzel megdöntve minden idők legdrágább videójátékának rekordját.

Minden Mario-játék atyja, a Super Mario Bros. eredetileg 1985-ben jelent meg a NES (Nintendo Entertainment System) konzolra, és július 10-én egy bontatlan, első kiadású példány került kalapács alá Dallasban, a Heritage aukciós háznak köszönhetően.

Az aukció során a játékra összesen 29 licit érkezett, mielőtt 114 ezer dollár (~ 36 millió forint) értékben leütötték volna a végleges árat, és ezzel a 35 éves, teljesen érintetlen, 9,4/10 minősítésű kiadás minden idők legdrágább videójátéka lett, megelőzve a korábbi rekordtartót, egy 100 150 dollárért 2019-ben értékesített másik Super Mario Bros. példányt. Hogy kinek a gyűjteményébe került a rendkívül értékes darab, azt nem tudni, ugyanis a vevő – valahol érthető módon – anonimitást kért az aukció szervezőitől.

super mario bros
Ez a doboz már valaki gyűjteményét gazdagítja. Fotó: Heritage Auctions

Ugyanakkor nem ez volt az egyetlen videójátékos ereklye, amiért egy kisebb vagyont fizettek ki július 10-én, hiszen a Sega Pluto-02 Console Prototype, a Sega Saturn konzol soha meg nem jelent második modelljének prototípusa 84 000 dollárért, azaz nagyjából 26,5 millió forintért talált gazdára. Egy szintén bontatlan, 1987-ben NES-re megjelent Mike Tyson’s Punch-Out!! pedig 50 400 dollárért, tehát közel 16 millió forintért kelt el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!