Nemrégiben összegyűjtöttünk néhány olyan jelenetet, amik teljesen új megvilágításba helyezhették volna az érintett Marvel-filmek cselekményét – már ha bekerültek volna a végleges változatba. A lista pedig még nem ért véget, hiszen most is érkezik négy olyan törölt jelenet, ami Marvel szuperhősök filmjeihez kapcsolódik, és kellően érdekesek ahhoz, hogy ne maradjatok le róluk.

Bruce Banner öngyilkossági kísérlete

Ez a törölt jelenet a Marvel filmes univerzumának egyik leghíresebb kimaradt részlete, és a 2008-as Hihetetlen Hulkhoz köthető. Az alábbi két és fél percben az látható, hogy a Ross tábornok elől menekülő Bruce a benne élő szörnyetegtől rettegve úgy dönt, véget vet az életének. Ehhez az Északi-sarkra utazik, ahol egy pisztollyal lenne öngyilkos, de Hulk átveszi az irányítást, és megakadályozza, hogy Banner meghúzza a ravaszt. A jelenet ugyan kimaradt a filmből, de az eset a kánon része maradt, ugyanis Banner később még a Bosszúállóknak is megemlíti, hogy egyszer megpróbált végezni magával, de Hulk nem engedte. Érdekesség továbbá, hogy az utolsó snittben, 2:24-nél még Amerika Kapitány jégbe fagyott teste is felbukkan egy villámgyors pillanatra – de a felvételt ki kell kockázni, hogy megpillanthassátok.

Morbius első felbukkanása

Erről a részletről még mi sem hallottunk egész mostanáig, ami nem csoda, hiszen ez a törölt jelent az 1998-as Pengéhez köthető – az első olyan modern kori szuperhősfilmhez, amiben a Marvel egyik karaktere szerepelt. A Wesley Snipes főszereplésével készülő film számos változáson átesett a készítés során, és ide tartozik a befejezés is, amihez készült egy alternatív verzió: a végső harcot követően egy rejtélyes, bőrkabátot viselő alak figyeli a Fénybenjárót.

A karakterről érdemi információ nem derül ki ebből a jelenetből, de az első felbukkanásakor sokan azt feltételezték, hogy a figura nem más, mint az élő vámpír, Morbius. A fogatókönyvíró David S. Goyer ezt a DVD-hez készült audiokommentárban meg is erősítette, az eredeti tervük Stephen Norrington rendezővel valóban az volt, hogy Morbius legyen a folytatás főellenfele, de amikor Norrington elhagyta a produkciót, akkor az elképzelés vele együtt távozott, és Guillermo del Toro egész más irányba terelte a második részt.

Richard Parker visszatérése

A Marc Webb rendezte A csodálatos Pókember 2 akár másképpen is befejeződhetett volna, nem úgy, ahogy azt a moziban láthattuk 2014-ben. Az Andrew Garfield főszereplésével készült második Pókember-filmhez is készült egy később törölt jelenet, amiben a Gwen Stacy sírjánál álló Peter Parker mellett váratlanul felbukkan a halottnak hitt apja, Richard Parker. A két karakter között egy kifejezetten hosszú, nagyjából ötperces beszélgetés bontakozik ki Peter személyes céljairól és a világ megmentéséről, és még a Marvel univerzum egyik legikonikusabb mondata is elhangzik Richard Parker szájából.

Rozsomák képregényes jelmeze

A Hugh Jackman alakította Rozsomákot (vagy ahogy a magyar filmekben szörnyűen elnevezték, Farkast) sosem láthattuk a képregényekből ismerős sárga/barna jelmezében. A 2013-as The Wolverine-hez (itthon: Farkas) készült ugyanakkor egy olyan, végül törölt jelenet, amiben Logan egy bőröndöt kap ajándékba Yukiótól. Mikor a főszereplő felnyitja az ajándékot, a képregényből ismerős ruha filmes változatát találja benne. A rendező, James Mangold egy interjúban később kifejtette, hogy a filmekben azért nem használták soha ezt az öltözetet, mert egész egyszerűen a viselése nem passzolt a figurához. És itt nem arról van szó, hogy hülyén festett volna benne, hanem arról, hogy nem illik Logan (filmes) személyiségéhez, hogy egy fekete/barna kosztümben tűnjön fel, hirdetve, hogy ő egy szuperhős.

MÉG TÖBB KIMARADT JELENET:

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!