A WB Games Montréal legutóbb 2013-ban jelentkezett saját játékkal, ez volt a Batman: Arkham City és a Batman: Arkham Knight közé beékelt Batman: Arkham Origins, ami ugyan nem ért a Rocksteady által készített Arkham-játékok nyomába, de azért jól el lehetett szórakozni vele. A csapat most rukkolt elő legújabb munkájával: ez a Gotham Knights, ezúttal viszont nem a Sötét Lovag került a főszerepbe, hanem a szövetségesei.

A Gotham Kinghts előzetese rögtön lelövi a poént: Bruce Wayne, alias Batman halott, Gotham City védelmező nélkül maradt, és az egykori szuperhős videóüzenetben kéri a szövetségeseit, hogy viseljék gondját a városnak. A kedvcsináló tanulsága szerint négy karakter bőrébe bújva indíthatjuk el a sztorit, de lehetőség lesz kooperatív játékra is, aminek keretében a barátainkkal vehetjük fel a harcot a rosszfiúkkal szemben. A választható hősök Batgirl (Barbara Gordon), Robin (Tim Drake), Nightwing (Dick Grayson) és Red Hood (Jason Todd).

Bár a hasonlóságok jelentősek, a fejlesztők állítása szerint a Gotham Knights nem az Arkham-széria folytatása, teljesen különálló történet. Ami a sztorit illeti, egyelőre csak a felütés ismert, még a játék konkrét ellenfeleiről sem tudunk sokat, de az már biztos, hogy a történetben bajszot akasztunk Mr. Freeze-zel, illetve fontos szerep jut A baglyok bíróságának (Court of Owls) is. Nem lennénk meglepődve, ha ez a társaság lenne a felelős Bruce Wayne állítólagos haláláért, az utóbbival kapcsolatban pedig arra is mérget vennénk, hogy Batman nem halott, és valamikor a játék folyamán kiderül, hogy nagyon is életben van.

A Gotham Knights ugyanakkor nemcsak előzetest kapott, de érkezett némi ízelítő a tényleges játékmenetből is: az alapok kísértetiesen emlékeztetnek az Arkham-játékokban látottakra, de mivel a Batman: Arkham Knight megjelenése óta eltelt öt év, ezt egyáltalán nem bánjuk, főleg azért mert végre olyan karakterek irányítására is lehetőség adódik, mint a pisztolyokkal felszerelt Red Hood. Az összkép mindenesetre már most biztatóbbnak tűnik, mint az idén szeptemberben érkező Marvel’s Avengers esetében, még úgy is, hogy játékmenet szempontjából azért két teljesen különböző megközelítésről van szó.

A játék pontos megjelenési dátumot még nem kapott, egyelőre csak annyit tudni, hogy valamikor 2021-ben kerül majd a boltokba, és egyaránt elérhető lesz PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One, és az újgenerációs gépekre, PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!