Hollywoodban már javában forgatják az 1996-os Space Jam – Zűr az űrben folytatását, amiben a legendás Michael Jordan helyét a szintén sztárkosaras LeBron James veszi át. 

Vannak filmek, amikben nincs fergeteges sztori, a színészi játék sem egetrengető, mégis van egyfajta varázsuk, így szívesen nézzük őket. Pontosan ilyen a Space Jam, ami a 90-es években egészen egyedi kombinációja volt a klasszikus amerikai sportfilmeknek és az animációs Bolondos dallamoknak. Tapsi Hapsi, Dodo kacsa, Cucu malac, Csőrike, és a világ legnagyobb kosarazója, Michael Jordan egy filmben? Elsőre talán őrültségnek hangzik, de Joe Pytka ötlete elképesztően jól működött, és hatalmasat kaszált a pénztáraknál.

25 évvel az eredeti után készül az új rész, amiben ezúttal LeBron James érkezik a pályára, persze a jól megszokott mesefigurákkal karöltve. A Space Jam – A New Legacy inkább reboot lesz, mintsem folytatás: a rendezői feladatokat Malcolm D. Lee (Holtunkiglan, Csajtúra) vállalta magára, a forgatókönyvíró pedig az a Ryan Coogler, aki az elmúlt években a Creed: Apollo fia és a Fekete Párduc című filmekkel szerzett magának hírnevet. LeBron mellett ráadásul olyan sportolók tűnnek még fel, mint Damian Lillard, Anthony Davis és Klay Thompson.

Előzetes ugyan még nem érkezett a készülő alkotáshoz, de a napokban már kikerült a netre egy rövidke kedvcsináló, amiben vethetünk egy pillantást a filmbéli csapat, a Tune Squad mezére. A jelenlegi tervek szerint a Space Jam: A New Legacy 2021. július 14-én kerül a mozikba, szóval hamarosan egy hagyományos trailer érkezése is várható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!