Hamarosan újabb A Manderley-ház asszonya adaptációval gazdagodik a világ, méghozzá a Netflix jóvoltából: a Rebecca című feldolgozásban ezúttal Lily James alakítja a Manderley-ház új asszonyát, méghozzá Armie Hammer és Kristin Scott Thomas mellett.

Daphne du Maurier regényét már számtalan alkalommal adaptálták a nagyvászonra, de a legtöbben minden bizonnyal Alfred Hitchcock 1940-es feldolgozását ismerik. A gótikus, már-már horrorba hajló szerelmi történetben közel sem biztos, ki uralja a Manderley-házat és annak urát: a házvezetőnő, az új hitves, esetleg a nemrégiben elhunyt feleség, Rebecca szelleme?

Egy szegény és gyönyörű nő megismerkedik a vagyonos és özvegy Maxim de Winterrel, akivel hamar egymásba szeretnek. A pár rövid időn belül egybekel, majd elutaznak a férfi hatalmas és káprázatos kastélyába, Manderley-be. A kastély házvezetőnője, Mrs. Danvers betolakodóként tekint az új hitvesre, aki az elhunyt feleség helyébe kíván lépni. Az új űrnő úgy érzi, hogy Mrs. Danvers minden lépését árgus szemekkel követi, de Maxim, a férj is egyre távolibbnak tűnik a titkokkal teli, sötét kastélyban. A helyzet viszont akkor kezd igazán bonyolódni, amikor előkerül Rebecca vízbe fúlt holtteste, és újraindul a nyomozás a volt feleség halála ügyében.

A főszerepben Lily James és Armie Hammer látható, míg a rideg házvezető bőrébe Wintert Kristin Scott Thomas bújt. Az új A Manderley-ház asszonyaadaptáció rendezői székébe pedig az a Ben Wheatley ülhetett, akinek az Össztűz és a Vérturisták című filmeket is köszönhetjük. Hogy utóbbi mennyire jó hír, az október 21-én fog kiderülni, hiszen ekkortól lesz elérhető a Netflix kínálatában a Rebecca címmel érkező új adaptáció.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!