A Budapest Comic Con szervezői egy hivatalos közleményben jelentették be, hogy a november 21-22-ére tervezett rendezvényt későbbi időpontra helyezték át, mert a COVID-19 európai terjedése olyan hatósági intézkedéseket eredményezett az elmúlt hetekben, amiket egyelőre nem sikerült áthidalniuk.

A közlemény szerint Magyarországon jelenleg a járványügyi készültségi időszakra érvényes utazási korlátozások, illetve tilalmak szabályozzák a nem magyar állampolgárok beutazásának feltételeit. A szervezők folyamatosan egyeztettek a hatóságokkal a lehetőségekről, azonban nem sikerült olyan megoldást találni, ami mind a jelenlegi, mind a jövőbeni időszakban egyértelműen garantálja, hogy a rendezvényre meghívott külföldi vendégek (színészek, képregényrajzolók, illusztrátorok, cosplayerek) beutazhatnak Magyarországra.

Ezek ismeretében a Budapest Comic Con dátumát a szervezők 2021. augusztus 14-15-ére helyezték át, abban bízva, hogy a járványhelyzet addigra már lehetővé teszi a rendezvény biztonságos megrendezését. A már megváltott belépőjegyek automatikusan érvényesek a 2021-es dátumra, továbbá egy ajándékcsomag átvételére is feljogosítja a tulajdonosokat.

A jegyekkel kapcsolatban további információk itt találhatók.

Az első Budapest Comic Con sztárvendégei között korábban olyan neveket jelentettek be, mint John Rhys-Davies (A Gyűrűk ura-trilógia), Mark Williams (Harry Potter-filmek), a szintén a Harry Potter-filmekből és a The Witcher sorozatból ismert Anna Shaffer, illetve a Trónok Harca egyik legkegyetlenebb karakterét, a Joffreyt alakító Jack Gleeson, továbbá a Vikingek sorozatban, Torvit, a harcos amazont megformáló Georgia Hirst. Hogy közülük jövő nyáron találkozhatunk-e valakivel, az egyelőre még kérdéses.

Az első Budapest Comic Con eredetileg augusztusban lett volna esedékes, de a koronavírus már ennek is keresztbe tett, a szervezők ezért novemberre halasztották az eseményt, de a pandémia most is közbeszólt. A rendezvényt második körben a Hungexpo területére tervezték, ahol több mint 20 000 négyzetméter kiállítási területtel várta volna a látogatókat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!