Kezdőlap Blog

Négy érdekes jelenet, amit végül kimaradt a Marvel-filmekből

marvel filmek kimaradt jelenetek
Fotó: Disney

Az elmúlt tizenkét évben összesen huszonhárom olyan film készült, ami a Marvel Filmes Univerzum része, és szinte mindegyiknél akadnak részletek, amik a vágószoba padlóján végezték. Cikkünkben négy kimaradt jelenet szerepel: három érdekesség, illetve egy olyan részlet, amiről úgy gondoljuk, egyáltalán nem baj, hogy a moziban nem láthattuk.

A S.W.O.R.D említése

A Stratégiai Honvédelmi Iroda Elhárítási és Logisztikai Divízió, azaz a S.H.I.E.L.D már az első Vasember óta jelen van a Marvel filmes univerzumában. Ennek a terrorelhárító és hírszerzési szervezetnek a feje többek a Bosszúállókat összetrombitáló Nick Fury (Samuel L. Jackson).

A Marvel képregényekben azonban a S.H.I.E.L.D messze nem az egyetlen titkos szervezet. Létezik ugyanis egy S.W.O.R.D nevű testvérügynöksége is, ami kifejezetten a földönkívüli fenyegetésekre fókuszál. Ugyan a Pókember: Idegenben stáblista utáni jelenete már elhintette az idegenek elhárítására szolgáló szerv megalakulását, de van egy jóval korábbi kimaradt jelenet, ami konkrét utalást tett a S.W.O.R.D létezésére. A 2011-es Thor egyik alternatív befejezésében látható, ahogy Eric Selvig éppen a Foster-teóriát ecseteli egy kutatócsoportnak, majd kijelenti, hogy eljött az ideje összekötni a két ügynökség adatbázisait.

Miles Morales említése

Mikor 2017-ben megkaptuk a Tom Holland főszereplésével készült első önálló MCU-s Pókember-filmet, már akkor tudható volt, Miles Morales létezik ebben az univerzumban, hiszen a Donald Glover alakította Aaron Davis az említett karakter nagybátyja, és a szájából el is hangzik, hogy van egy unokaöccse. Aki esetleg nem tudná, Miles eredetileg a Ultimate képregényuniverzumban vette át Peter Parker helyét, ma pedig már része a klasszikus (616-os) Marvel világnak, ahol jelenleg két Pókember, Morales és Peter Parker tevékenykedik.

Habár a Pókember: Hazatérés végül csak utalt rá, hogy Miles része az MCU-nak, de a filmhez készült olyan (végül kimaradt) jelenet, amiben elhangzik a karakter neve. Miután Pókember az autójához hálózza, Davis nem tud szabadulni, ezért felhívja az unokaöccsét, és bocsánatot kér tőle, amiért nem tud ott lenni – a feltételezhetően – korábban megbeszélt találkozójukon.

Marvel kapitány hamarabb beköszön

Marvel Kapitányt először a Bosszúállók: Végtelen háború stáblista utáni jelenetében láthattuk, és csak ezt követően tűnt fel a 2019-es önálló filmjében. A szuperhősnőről viszont már a Bosszúállók: Ultron kora forgatásának idején hallani lehetett pletykákat, miszerint színésznőt keresnek a karakter megformálására. Marvel kapitány végül ugyan nem szerepelt a második Bosszúállók-filmben, de készült egy olyan finálé a filmhez, amiben már felbukkant volna Carol Danvers – igaz, ekkor még csak egy testdublőr állt a kamerák elé.

Marvel kapitány bemutatása eredetileg Joss Whedon ötlete volt, ám Kevin Feige – érthető módon – nem lelkesedett az ötletért, így Carol bemutatkozására még éveket kellett várni, és a szőke dublőr helyét végül Skarlát Boszorkány vette át.

Hősök térdre rogyva

A Bosszúállók: Végjáték az Infinity Saga csúcspontja. Itt teljesedett ki a 22 Marvel-film története, és több kedvelt hőstől, köztük Vasembertől és Amerika kapitánytól is búcsút kellett vennünk. Steve Rogers boldog befejezést kapott: a pajzsos hős visszautazott az időben, hogy szerelmével, Peggy Carterrel élje le az életét. Ezzel szemben Stark magához ragadta a Végtelen Kesztyűt, és a csettintése ugyan megmentette a világot, de az életébe került.

A Végjáték fináléjában a hősök feketébe öltözve gyűlnek össze Tony temetésén, de létezik egy olyan részlet is, ahol korábban, a harc végeztével ereszkednek térdre elesett társuk előtt tisztelegve. A jelenet végül csak a lemezes kiadások extrái közé fért fel, ami véleményünk szerint egyáltalán nem baj, hiszen ez és a temetés együtt már túl sok lett volna, ráadásul az utóbbi véleményünk szerint jobban is sikerült, mint a harctéri megemlékezés.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Így néz ki Baby Yoda LEGO elemekből megépítve

lego babay yoda
Fotó: MandRproductions / YouTube

Aki kicsit is képben van az idén nyáron érkező LEGO szettekkel kapcsolatban, annak nem újdonság, hogy augusztus 1-én érkezik a The Mandalorian sorozat alapján készült BrickHeadz szett, amiből természetesen a címszereplő, illetve Baby Yoda építhető meg. Nekünk ugyan még heteket kell várnunk, hogy összerakhassuk, de egy videónak hála már most megnézhetjük, hogy élőben miképp fest a sokak által várt szett.

A videó a MandRproductions YouTube-csatornára került fel, aminek a műsorvezetője Ryan a floridai LEGOLand parkban vásárolta meg a LEGO Star Wars 75317 The Mandalorian & The Child készletet. Az alig hat perces videóban az építés folyamata ugyan nem látható, de bárki részletekbe menően megcsodálhatja a végeredményt.

A készlet hivatalosan augusztus 1-től lesz megvásárolható világszerte, így hazánkban is. A LEGO Baby Yoda BrickHeadz figurát is tartalmazó készlet összesen 295 elemből építhető meg, és a megjelenéskor nagyjából 7000 forinért lehet majd hozzájutni.

Még több LEGO:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Jön Jim Carrey regénye, egy apokaliptikus szatíra Hollywoodról

jim carrey
Fotó: Paramount Pictures

Július 7-én jelenik meg Jim Carrey Memoirs and Misinformation című regénye, ami ugyan egy fiktív történetet mesél el a világvégéről és Hollywood hamis, önző világáról, de mindemellett erősen merít a színész életéből is. 

A Dana Vachon társszerzővel közösen írt kötet főszereplője egy egzisztenciaválságban szenvedő dúsgazdag színész – név szerint Jim Carrey –, aki nem tudja eldönteni, hogy egy Mao Ce-tungról szóló életrajzi vagy egy gyerekjátékos filmet vállaljon-e be. És ezeken kívül is zajlik az élet a főhős körül: apokaliptikus bozóttüzek pusztítanak, egy csak nőkből álló ökoterrorista szervezet, valamint egy lehetséges UFO-támadás is felsejlik a háttérben.

Fotó: Knopf kiadó

A történet a számos kitalált esemény mellett bőven táplálkozik Jim Carrey életéből is: a színész a The New York Times-nak adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy afféle avatárként érdemes tekinteni a nevét viselő főszereplőre, akinek karaktere bármelyik sztárra vagy celebritásra ráhúzható. A színész ezen felül még hozzáfűzte, hogy „semmi sem valódi, ami a könyvben olvasható, de minden igaz”.

Carrey karaktere mellett számos más színész alteregója feltűnik a regényben: Gwyneth Paltrow, Nicolas Cage, Anthony Hopkins vagy éppen Tom Cruise. A könyv műfaja elég behatárolhatatlannak tűnik, valahol az életrajz és a fikció között mozog, ahogy arra már a cím is utal. Abban ráadásul nincs semmi meglepő, hogy Jim Carrey a saját életéből inspirálódva írt könyvet, hiszen köztudott, hogy a sztár múltjában bőven akadnak zűrös szakaszok. Néhány éve például egy magánéleti tragédia is beárnyékolta a színész életét, amikor exbarátnője, Cathriona White öngyilkosságot követett el egy héttel azután, hogy szakítottak.

A viharos életet élő sztár nem először próbálkozik meg az írással, How Roland Rolls című gyerekregénye egy kis hullámról szól, aki azon aggódik, hogy mi történik majd vele, ha eléri a partot. A mese tanulsága, hogy a hullám végül rájön, nincs mitől tartania, hiszen ő is a nagy egész, vagyis az óceán része.

A Memoirs and Misinformation július 7-én jelenik meg angolul, magyar kiadásról ugyanakkor még nincsenek információink. Jeff Daniels-nek – aki a Dumb és Dumber-filmekben Jim Carrey-vel közösen játszott – a regény története kapcsán először az Alice Csodaországban ugrott be, valamint Hunter S. Thompson műve, a Félelem és reszketés Las Vegasban. Ez alapján egy kifejezetten ígéretes alkotás érkezik a könyvesboltok polcaira.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Mi vagyunk a medvék: ősszel érkezik az HBO ígéretes sorozata

mi vagyunk a medvek
Fotó: HBO Europe

Idén ősszel debütál az HBO GO műsorán a Mi vagyunk a medvék című sorozat, ami a svéd író, Fredrik Backman (Az ember, akit Ovénak hívnak) hasonló című regényén alapul. Az öt részes dráma a közösségek összetartó és kitaszító erejéről szól, és arról, mekkora bátorság szükséges ahhoz, hogy valaki szembeszálljon a többséggel.

A Björnstad nevű kisvárosában nem könnyű az élet: nincs se ipar, se turizmus, ám egy dologhoz mindenki ért, és mindenkit érdekel, ez pedig a hoki. Egy maroknyi tizenéves fiú számára pedig megcsillan a remény, mikor esélyessé válnak az országos jéghoki elődöntő megnyerésére.

Björnstadban a hoki olyan, mint egy vallás, ezt a csapatban játszó fiúk is pontosan tudják, és hatalmas nyomás nehezedik rájuk, hogy visszaszerezzék városuk dicsőségét. Mindez egy erőszakos cselekményhez vezet, a közösség pedig döntés elé kényszerül: becsület vagy siker.

Az izgalmasnak ígérkező széria rendezője Peter Grönlund (Góliát, Drifters), a főbb szerepekben pedig lf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe és Oliver Dufaker lesz látható. A filmes munkálatok Svédország olyan jéghideg tájain folytak, mint Gällivare, Overtornea, Haparanda, Kalix, Malmberget és Kiruna, így a széria képi világa nagy valószínűséggel hűen adja majd vissza Backman regényének világát és hangulatát.

A Mi vagyunk a medvék itthon az HBO GO műsorán lesz látható valamikor idén ősszel, de pontos premierdátumot egyelőre még nem jelentett be a szolgáltató.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Olyat mutatott a LEGO, amire korábban még nem volt példa

vasember
Fotó: LEGO Csoport

Az elmúlt hetekben a LEGO nagyon belehúzott, hiszen egyre-másra mutatták be a csábítóbbnál csábítóbb építőjátékaikat. Gondoljunk csak a felnőtteknek szánt vonatos szettre, az új Star Wars készletekre, vagy éppen a LEGO Super Mario témára. És ez még nem minden, hiszen a dán játékgyártó LEGO Art néven ma egy olyan, szintén felnőtteket célzó termékvonalról rántotta le a leplet, amire korábban még egyáltalán nem volt példa.

Az már régóta egyértelmű, hogy a LEGO nemcsak a gyerekeket hozza lázba, de a felnőtteket is, ezzel a gyártó is tisztában van, és a dánok az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy egyre több, kifejezetten gyűjtőknek szánt készlet váljon elérhetővé. Elég csak a LEGO Ideas szettekre gondolni, vagy az idén bemutatott Crocodile Locomotive-ra vagy a Lamborghini Sián FKP 37-re gondolni. És a sor ezzel még nem ért véget, hiszen ma lehullott a lepel a LEGO Art néven érkező termékvonalról, aminek hála az otthonunk falait díszíthetjük olyan ikonikus képekkel, amiket először nekünk kell összerakni.

A LEGO Art téma első körben négy készletet tartalmaz:

Amiben mindegyik szett megegyezik, hogy kilenc lépésben építhetők meg, aztán a kilenc különálló részlet állítható össze egy 40×40 centiméteres képpé, aminek a hátára még egy olyan különleges elem is felkerül, aminek hála a végeredmény felakasztható a falra.

Van azonban itt egy csavar: a Marilyn Monroe és a The Beatles készletek esetében a rendelkezésre álló elemekből minden készlet esetében négy variácó építhető meg. A híres színésznő esetében a portré négy különböző színösszeállításban, míg a Beatlesnél a tagok arcképei. Egy dobozból értelemszerűen csak az egyik rakható ki, szóval ha valaki szeretné mind a négyet egymás mellett, akkor négyszer kell megvásárolni ugyanazt a szettet, majd a négy képből összeépíthető az ekkor már 80×80 centiméteres nagy egész.

A Vasember és Star Wars esetében viszont más a helyzet: ezeknél egy dobozból három eltérő variáns rakható össze, ha pedig valaki ezekből a készletekből szerez be hármat, akkor egyrészt egymás mellé illesztheti a különböző variációkat, de ami ennél is fontosabb, hogy a három doboznyi elemből kirakható egy negyedik, teljesen különálló, 120×40 centiméteres kép – Vasember esetében egy fekvő, míg a Star Wars esetében egy álló elrendezésű.

Érdekes extra továbbá, hogy a LEGO Art készletek mellé egy hanganyag is letölthető lesz (lényegében egy podcast), ami az adott szetthez tartozó, nagyjából másfél órás beszélgetéseket tartalmaz, hogy legyen mit hallgatni, miközben készülnek a lakás új LEGO díszei.

Ami az árat illeti, az elég húzós, ugyanis 43 000 forint a készletek darabja, szóval aki szeretne egy teljes gyűjteményt, annak elég mélyen a zsebébe kell nyúlni. Spórolni ráadásul már nincs sok idő, hiszen mind a négy LEGO Art készlet augusztus 1-én kerül forgalomba: a Vasemberes szett csak a LEGO saját webshopjában, illetve a hivatalos LEGO Store üzletekben lesz megvásárolható, ezzel szemben a téma három másik darabja minden játékboltban, és egyéb, a játékgyártó termékeit forgalmazó áruházban megtalálható lesz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Filmet kap Sherlock Holmes húga, a szereposztás pedig parádés

enola holmes
Fotó: Netflix

Film készül a Nancy Springer tollából született The Enola Holmes Mysteries regénysorozatból, méghozzá egészen parádés szereposztással: Holmes húgát például a Stranger Things felfedezettje, Millie Bobby Brown alakítja, de rajta kívül is bőven akad olyan színész, akikért érdemes lesz elindítani az adaptációnak otthont adó Netflixet.

Nagyjából egy éve jelentették be, hogy újabb Sherlock Holmes kötődésű film van készülőben, ám ezúttal nem a híres detektív lesz kerül a középpontba, hanem a húga, Enola Holmes, akinek a létezéséről sokan talán nem is tudnak. A karakter nem Sir Arthur Conan Doyle fejéből pattant ki, hanem Nancy Springer írónőéből, aki egy hatrészes young adult regénysorozatot szentelt a tindézser korú lánynak. Az idén érkező, szimplán csak Enola Holmes címmel érkező adaptációban a főhős eltűnt édesanyja rejtélyét igyekszik megoldani, híres bátyjára nem számíthat, ráadásul a kutatás közben egy mindent átszövő politikai összeesküvésre bukkan.

enola holmes
Fotó: Netflix

A címszerepben a Stranger Things-sorozattal világsztárrá vált Millie Bobby Brown tűnik fel, míg a bátyját, Sherlockot Henry Cavill (Az Acélember, Vaják) alakítja. Elona másik fivérét, Mycroftot Az éhezők viadala filmekből is ismert Sam Claflin akelti életre, a Holmes-testvérek eltűnt édesanyjának bőrébe pedig nem más bújik, mint a kiváló Helena Bonham Carter.

A film forgatókönyvét a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab társszerzője és az HBO-s Az Úr sötét anyagai sorozat írója, Jack Thorne jegyzi, a rendezői székbe pedig a Fleabag epizódjainak legtöbbjéért felelős Harry Bradbeer ülhet. A filmet eredetileg a mozikba szánták, ám a Netflix lecsapott a jogokra: a tinédzser-detektív sztorija idén szeptemberben debütál a streamingszolgáltató platformján.

enola holmes
Fotó: Netflix
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Budapest ComiC Con: a Harry Potter egyik színésze is itt lesz

budapeast comic con harry potter
Fotó: Warner Bros.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az új koronavírus miatt elhalasztott Budapest Comic Con új helyszínen lesz megtartva, új sztárokkal, és a szervezők most egy újabb névvel gazdagították az eddig bejelentett résztvevők névsorát: a Harry Potter-filmek egyik színésze is tiszletetét teszi a rendezvényen novemberben.

Konkrétan Mark Williams angol színészről van szó, aki Arthur Weasley karakterét, a Weasley családfőt alakította egy kivételével az összes Harry Potter-filmben – a Budapest Comic Con legújabb bejelentett sztárvendége az első részben csak azért nem szerepelt, mert ebben a történetben egyáltalán nem bukkant fel az általa alakított figura.

budapest comic conm harry potter
Mark Williams és Daniel Radcliffe. Fotó: Warner Bros.

Mark Williams olyan sztárokhoz csatlakozik, mint a szintén a Harry Potter-filmekből és a The Witcher sorozatból ismert Anna Shaffer, illetve a Trónok Harca egyik legkegyetlenebb karakterét, a Joffreyt alakító Jack Gleeson, továbbá a Vikingek sorozatban, Torvit, a harcos amazont megformáló Georgia Hirst.

A Budapest Comic Con új időpontja 2020. november 21-22., a helyszín pedig a Vasúttörténeti Park helyett a Hungexpo, ahol a szervezők több mint 20 000 négyzetméter kiállítási területtel várják majd a látogatókat.

Még több Harry Potter:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

A Netflix jóvoltából visszatér a Megoldatlan rejtélyek

megoldatlan rejtélyek netflix
Fotó: Netflix

Július 1-én a Netflix ismét életre kelti a Megoldatlan rejtélyek című szériát, a 23 éven át 16 évadot megélt klasszikus bűnügyi-dokumentumsorozatot, aminek az alkotói – a címnek megfelelően – ismét különleges esetek után nyomoznak.

Az 1987 és 2010 között futó sorozat megoldatlan bűnügyeket, rejtélyes és paranormális eseteket dolgozott fel, és közel 600 epizódon át borzolta a nézők idegeit. A Megoldatlan rejtélyek (Unsolved Mysteries) júliusban visszatér a képernyőkre, méghozzá a Netflix jóvoltából, megújult formában, de megtartva az eredeti széria hátborzongató atmoszféráját és struktúráját –  utóbbi annyit tesz, hogy minden epizód egy megoldatlan rejtélyre fog összpontosítani.

A minőségre és a hangulatra lehet garancia, hogy az eredeti sorozat társalkotói, Terry Dunn Meurer és John Cosgrove a Cosgrove/Meurer Productions zászlaja alatt visszatérnek, hogy executive producerként bábáskodjanak a produkció felett. Hogy pontosan milyen megoldatlan rejtélyeket mutatnak be a sorozat készítői, az egyelőre még titok, de az előzetes tanúsága szerint ismét bizarr esetek nyomába erednek a készítők, a világ minden táján.

megoldatlan rejtélyek netflix
Fotó: Netflix

A Megoldatlan rejtélyek első évada összesen 12 epizódot számlál, az első hat rész július 1-én érkezik a Netflix kínálatába, ugyanakkor arról egyelőre nincs információ, hogy a széria második fele mikor kerül fel a streaming szolgáltató kínálatába.

Még több sorozat:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Ezek a PlayStation Plus ingyen játékai július hónapra

playstation plus július

A PlayStation Plus szolgáltatás idén nyáron tíz éves, amit a Sony meg is ünnepel: július hónapban például három játék lesz ingyen letölthető az előfizetők számára. Külön öröm, hogy a felhozatal ezúttal kifejezetten változatos, és a programok minőségére sem lehet panasz. Mutatjuk is, hogy melyik három cím lesz elérhető július 7-től!

NBA 2K20

Az NBA 2K20 már sokkal több, mint egy kosárlabda-szimulátor: magával ragadó, nyílt világában, a Neighborhoodban egy olyan platformot kínál a játékosok és a bajnokok számára, ahol virtuálisan találkozhatnak és együtt formálhatják a kosárlabdakultúra jövőjének trendjeit. Fejleszd magad és lépj a következő szintre: a játék fejlett mozgásmotorral, egyedi stílusjegyekkel és további funkciókkal várja a rajongókat.

Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration

A Rise of the Tomb Raiderben Lara felfedez egy ősi rejtélyt és emiatt a Trinity néven ismert, könyörtelen szervezet célkeresztjébe kerül. Ahogy a Trinityvel versenyezve próbálja megtalálni a nagyhatalmú, hőn vágyott műtárgyat, az ösvény a Kitezh elveszett városáról szóló mítoszhoz vezeti. Lara úgy indul el a szibériai expedícióra, hogy tudja: még a Trinity előtt kell elérnie az Elveszett Várost, és felfednie annak rejtett titkait.

Erica

Ez az egész estés filmszerű élmény ötvözi a nagy költségvetésű hollywoodi produkciókat és a magával ragadó, lebilincselő játékmenetet. Légy te Erica, egy fiatal, bátor lány, akit egy szörnyű bűntény rémképei gyötörnek. Azok a traumatikus események, amelyek gyermekként kísértették, újra napfényre kerülnek, ahogy újabb nyomokra bukkan. Neked kell kiderítened a lesújtó tragédia mögött rejlő sokkoló igazságot. Minden döntésed befolyásolja a játék menetét és több végkifejlet is vár rád a szerteágazó érzelmi szálakkal játszó történet fináléjában.

Ezen felül a Sony egy ingyenes PS4 témát ad ki a hét folyamán, így ünnepelve a PS Plus 10 éves születésnapját. Légy résen, mert a téma csak limitált ideig lesz elérhető a PS Store-ban!

Ha pedig valaki nem lenne képben ezzel kapcsolatban, annak azt érdemes tudni, hogy a PS Plus egy olyan extra szolgáltatás a PlayStation 4 tulajdonosoknak, ami egy fix havidíjért (nagyjából 2500 Ft) cserébe minden hónapban az előfizetésnél jóval többe kerülő játékokat kínál térítésmentesen, illetve erre van szükség ahhoz is, hogy multizni lehessen a PS4-es játékokban. Az előfizetők emellé mindenféle kedvezményeket kapnak, ingyen profilképeket és témákat tölthetnek le a PlayStation Store-ból, illetve a játékmentések felkerülhetnek a felhőbe.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Négy jelenet, ami végül kimaradt a Harry Potter-filmekből

harry potter kimaradt jelenet

Egy film fogatása során az alkotók rengeteg jelenetet leforgatnak, de ez nem azt jelenti, hogy minden egyes felvételt fel is használnak, hiszen a mozikba kerülő változat a vágószobában nyeri el végleges struktúráját. Természetesen a Harry Potter-filmek esetében sincs ez másképp, és cikkünkben ezúttal négy olyan részletet szedtünk össze, amik kimaradt jelenet formájában maradtak az utókorra.

Kimaradt jelenet: Harry Potter és Hagrid a metróban

El tudod képzelni, hogy Hagrid metrózzon? A film készítői igen, és a Harry Potter és a bölcsek kövében eredetileg lett is volna egy ilyen jelenet, ami nem sokkal Harry és Hagrid első találkozása után játszódik. A két szereplő együtt metróznak Londonban, valószínűleg éppen az Abszol út felé, és arról folyik a diskurzus, hogy az ifjú varázslótanoncnak milyen felszerelésre lesz szüksége az iskolában. Bár kétségételen, hogy a film történetén semmit nem változtat ez a bő fél perc, de van annyira jópofa, hogy nyugodtan bekerülhetett volna a filmbe.

Kimaradt jelenet: éneklős üdvözlés Roxfortban

Ezt az igazán mókás jelenetet nagyon kár volt törölni a Harry Potter és a Tűz serlegéből, hiszen mi például nagyot mosolyogtunk, mikor utólag felfedeztük. A Trimágus Tusa előtt járunk, konkrétan a Beauxbatons és a Durmstrang varázslóképző diákjainak érkezésekor. Dumbledore előrelép és megkéri diákjait, hogy üdvözöljék méltóképpen a látogatókat. Mindezt közös énekléssel teszik, ami inkább tűnik egy tömeges karaoke előadásnak, mintsem lelkes kórusnak, és nemcsak ezért, de Draco arckifejezése miatt is megtarthatták volna a jelenetet. Érdekesség továbbá, hogy ehhez a részlethez már a speciális effektek is elkészültek, az alkotók mégis úgy döntöttek, hogy mégsem lesz helye a film végleges változatában.

Kimaradt jelenet: Petunia néni nagy pillanata

A Dursley-család háziasszonya a filmek során minden volt, csak szimpatikus nem, hiszen mást se láthattunk tőle, csak azt, hogyan bánik szerencsétlen Harryvel. Készült ugyanakkor egy olyan jelenet a Harry Potter és a Halál ereklyjéi 1. részéhez, ami a korábbi hat részhez képest némileg árnyalja Petunia néni karakterét. Mielőtt a Dursley család elköltözne a Privet Drive 4. szám alatti házból, Harry és Petunia beszélgetnek, és a nagynéni szájából ekkora hangzik el egy nagyon fontos mondat, amiben emlékezteti a főszereplőt, hogy a fiúnak nemcsak az édesanyja veszett oda azon a tragikus napon Godric’s Hollow-ban, de egyben az ő testvére is.

Kimaradt jelenet: Ron és Hermione kacsáznak

A film készítői eredetileg úgy tervezték, hogy a Halál ereklyéi első részében Hermione és Ron kimennek kettesben a búvóhelyük közelében lévő tó partjára, ahol a fiú kacsázni tanítja a lányt. A történethez ugyan ez a másfél perc sem ad hozzá semmit, a páros kapcsolatához annál inkább, és utólag belegondolva, egyáltalán nem lett volna rossz, ha a sok nyomasztó és szomorú pillanat mellé bekerül ez a sokkal könnyedebb és felszabadultabb jelenetsor is.

Még több Harry Potter:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!