Kezdőlap Blog

Vérkönyvek: előzetesen a Clive Barker írásain alapuló horror

vérkönyvek
Fotó: Hulu

Clive Barker magyarul is megjelent Vérkönyvek (Books of Blood) című művét már több ízben megfilmesítettek, de idén októberben ismét érkezik egy feldolgozás, méghozzá egy egész estés pedig film formájában. 

A több különböző novellát tartalmazó Vérkönyvek antológia az angol szerző egyik legismertebb műve, amiben a Clive Barkertől megszokott kifacsart, torz, ugyanakkor lenyűgöző fantáziavilággal ismerkedhet meg az olvasó. A Hulura 2020. október 7-én érkező adaptációt eredetileg egy többrészes minisorozatként képzelték el, ám az alkotók végül úgy döntöttek, hogy egy hosszabb filmet készítenek belőle.

A Vérkönyvek pontos sztorijától egyelőre keveset tudni, de annyi már most bizonyos, hogy a készítők három vérfagyasztó történetet sűrítettek egybe, a legmélyebb félelmeinket megidézve. A film rendezője Brannon Braga, aki eddig olyan sorozatokon dolgozott, mint a Salem és a The Orville, a produceri munkálatokat pedig Seth MacFarlane vállalta magára, akinek a legnépszerűbb alkotása kétségkívül a Family Guy, ami 1999-ben indult hódító útjára.

A horror mindig is népszerű műfajnak számított, de a filmek terén abszolút felívelő tendenciát figyelhetünk meg az utóbbi időben: a Stephen King regények adaptációi világkorukat élik, Jordan Peele (Tűnj el!, Mi) rendező jóvoltából pedig a zsáner egészen új dimenziói tárultak fel az utóbbi években. A filmesek persze szeretik Barker műveit is: korunk egyik legismertebb horrorírójának több kultikus munkáját megfilmesítették az elmúlt évtizedekben, ezek közül a legismertebb a Hellraiser, de a Vérkönyvek egyik novellájából készült például a 2008-as Éjféli etetés (The Midnight Meat Train) is, Bradley Cooperrel és Vinnie Jones-szal a főszerepben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Most 3 újabb játék szerezhető be ingyen, köztük a Watch Dogs 2!

watch dogs 2
Fotó: Ubisoft

Az Epic Games digitális boltja újabb elképesztő akcióval várja felhasználóit, ugyanis ismét három játékot zsebelhetünk be egyetlen peták kicsengetése nélkül: az egyik a hackerkedős Watch Dogs 2, a másik a focicsapatokat menedzsmentelős Football Manager 2020, a harmadik pedig egy indie platformer, a Stick it To The Man! Az ajánlat mind a három program esetében szeptember 24-én délután öt óráig él.

Ahhoz, hogy ellenszolgáltatás nélkül megszerezhessük a játékokat, csupán az Epic Games áruházát kell felkeresni, ha esetleg eddig nem tettük, regisztrálni egy fiókot (de a Google fiók is használható a belépéshez), külön-külön ellátogatni a játékok adatlapjára, majd rábökni a képük alatt látható GET gombra. Ha ez megvan, a programok automatikusan hozzáadódnak a digitális játékkönyvtárunkhoz, a későbbiekben pedig bármikor szabadon letölthetjük őket és játszhatunk velük az Epic Games kliensprogramján keresztül.

Watch Dogs 2

Aki esetleg nem lenne képben: a 2016-ban megjelent Watch Dogs 2 játékmenete a klasszikus, GTA-szerű sandbox alapra épít – azaz adott egy hatalmas, szabadon bejárható terület (San Francisco), ahol különféle küldetéseket teljesítésével tudunk előrehaladni a történetben. Ugyanakkor a jelentős eltérés a Rockstar Games és a Ubisoft játéka között, hogy amíg az előbbi egy akció-kalandjáték, addig az utóbbi az akciózás helyett a lopakodásra, valamint a technikai eszközök (közlekedési lámpák, kamerák, drónok) meghackelésére épít.

Football Manager 2020

A 2019. végén megjelent Football Manager 2020-ban – ahogy azt a címe is sugallja – egy általunk választott focicsapat útjának egyengetése a feladatunk, de a FIFA vagy a PES sorozattal ellentétben a játszmák lejátszása helyett itt a kispadról figyeljük az eseményeket. Mondhatni amolyan edzői szerepet töltünk be. Aki még sosem találkozott a focis szériával, azok is bátran belekóstolhatnak a virtuális edzői szerepbe, ugyanis a Football Manager 2020 a korábbi epizódokhoz képest sokat egyszerűsödött, átláthatóbbá vált a kezelőfelület, ez pedig az újoncok számára is remek belépőt biztosít.

Stick It To The Man!

A harmadik ingyenes program ugyan kicsit szerényebb a többinél, a platformer-játékok kedvelőinek azonban kellemes pillanatokat tud okozni a 2013-ban megjelent Stick It To The Man! a bohókás koncepciójával és látványvilágával.  A papírkivágásos animációs filmeket idéző programban egy Ray nevű karaktert alakítunk, akinek az agyából egy spagettikéz nőtt ki, feladatunk pedig elmenekülni egy olyan bűntény elől, melyet nem mi követtünk el.

És ahogy az lenni szokott, már azt is megtudtuk, hogy jövő héten milyen ajándékkal vár majd minket az Epic Games Store: ez pedig nem más, mint a 2004-es RollerCoaster Tycoon 3 lesz, annak is Complete Edition kiadása.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Hogwarts Legacy: valóra válik a Harry Potter-rajongók álma?

hogwarts legacy
Fotó: Warner Bros.

A Sony magyar idő szerint szeptember 16-án este 10-kor tartotta a PlayStation 5 Showcase nevű online eseményét, aminek keretében nemcsak a PlayStation 5 ára és megjelenési dátuma derült ki, de számos játék is előtérbe került, és ezek közül az egyik legérdekesebb a Hogwarts Legacy, ami a Harry Potter-könyvekből jól ismert Varázsvilágban játszódik, méghozzá az 1800-as években.

A 2021-ben érkező Hogwarts Legacy videójátékról jelen pillanatban még nagyon keveset tudni, csupán az tűnik száz százalékig biztosnak, hogy az Avalanche fejlesztőcsapat dolgozik rajta, és egy külső nézetes akció-szerepjáték lesz, ami az 1800-as évekbe repít vissza minket. Bár a játékot a PlayStation 5 online eseményén mutatták be, de a varázslós kaland elérhető lesz PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Xbox Series X-re és és PC-re is. És hogy nagyjából mire számíthatunk? Arra az alábbi előzetes ad meglehetősen ígéretes választ.

A kedvcsinálóból kiderül többek között, hogy ifjú varázslóként vagy boszorkányként kezdünk a Roxfortban (a karakterünket jó eséllyel mi magunk alkothatjuk majd meg), aminek bejárhatjuk minden zegét és zugát, különböző órákon vehetünk részt, elsajátíthatjuk a varázslás és egyéb praktikák alapjait, de a történet és a játékmenet nem korlátozódik az intézmény falai közé. Az iskola mellett kiszabadulhatunk a vélhetően szabadon bejárható világba is, ahol varázslatos kalandokba keveredhetünk, és a saját szájízünk szerint formálhatjuk a hősünk képességeit.

Az előzetes alapján a Hogwarts Legacy lenyűgözőnek tűnik, és nemcsak a grafika, de a ránk váró lehetőségek okán is. Nagyon úgy fest, hogy ezzel a játékkal valóra válik minden Harry Potter-rajongó álma, végre szabadon elmerülhetünk J. K. Rowling univerzumában. A magunk részéről alig várjuk, hogy még több információ napvilágot lásson, és nagyon bízunk benne, hogy 2021 őszén tényleg megjelenik a játék, nem lesz csúszás a fejlesztésben.

Még több Harry Potter:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

PlayStation 5: megvan az ár és a megjelenési dátum

playstation 5 ár
Fotó: Sony

A Sony magyar idő szerint szeptember 16-án, este 10 órakor tartotta meg a PlayStation 5 Showcase nevű online eseményét, ahol végre kiderült, hogy mikor jelenik meg a PlayStation 5, illetve a PlayStation 5 Digital Edition, és az ár sem kérdés többé.

A korábban bejelentett PlayStation 5 konzolok november 19-én kerülnek kereskedelmi forgalomba Európában (a világ egyes tájain, így például az Egyesült Államokban és Japánban már november 12-én), és amíg a hagyományos modell 499 dolláros árcédulát kapott, addig a lemezmeghajtó nélküli Digital Editionért 399 dollárt kér a gyártó.

Időközben pedig kiderültek a magyar javasolt fogyasztói árak is: a sima PS5-ért 184 999 forintot kell itthon kicsengetni, míg a Blu-ray olvasó nélküli változat 144 999 forintért vihető haza.

playstation 5 ár
Fotó: Sony

Ennek köszönhetően már mind a Sony, mind a Microsoft kiteregette a lapjait. A redmondi cég még a múlt héten jelentette be, hogy november 10-én érkezik az Xbox Series X és az Xbox Series S konzol: a gyengébb hardverrel szerelt, lemezmeghajtó nélküli S ára Magyarországon 114 ezer forint lesz, míg az X-ért 185 ezer forintot kell majd fizetni.

Fontos érdekesség továbbá, hogy a Sony a fenti információk mellett lerántotta a leplet a PlayStation Plus Collectionről is, ami a PlayStation Plus előfizetés része lesz, és ennek keretében már a megjelenés napján letölthetők lesznek különböző PlayStation 4-es játékok (God of War, Uncharted 4, InFamous: Second Son stb.) az új konzolokra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Nagyon fontos lépésre szánta rá magát a LEGO

lego papír csomagolás
Fotó: LEGO csoport

A LEGO fokozatosan megszünteti a készletek dobozaiban található egyszer használatos műanyagot, a helyét papír csomagolás veszi át, a hosszabb távú terv pedig az, hogy legkésőbb 2025-re a vállalat minden csomagolóanyaga fenntarthatóvá váljon.

A LEGO Csoport bejelentette, hogy 400 millió dolláros beruházást tervez a következő három évben, hogy fedezze a folyamatban lévő, valamint a hosszútávú befektetéseinek költségeit, így gyorsítva fel a fenntarthatósági és társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseit. Ennek részeként a vállalat megkezdi a LEGO dobozokban lévő, az alkatrészek csomagolására szolgáló egyszer használatos műanyag tasakok megszüntetését. Ez része azon törekvésnek, hogy 2025 végére a csomagolás fenntarthatóvá váljon. 2021-től próbaként az Erdőgondnoksági Tanács (FSC) által hitelesített, újrahasznosítható papírzacskók kerülnek a dobozokba.

A cég tisztában van vele, hogy az eddig használt csomagolóanyagot nem olyan egyszerű lecserélni, és időbe fog telni, míg megtalálják a megfelelőt, mivel az új anyagnak tartósnak és könnyűnek kell lennie, ezzel is fokozva az építési élményt. A LEGO-nál már számos különböző fenntartható anyagból készült mintapéldányt teszteltek több száz szülővel és gyermekkel. A kicsiknek tetszettek a papírzacskók, amiket 2021-ben tesztjelleggel tervez bevezetni a vállalat, mivel környezetbarát megoldás, és könnyű kinyitni őket.

lego papír csomagolás
Katt a képre, hogy rendesen el tudd olvasni! Fotó: LEGO Csoport

A fenntartható anyagok kifejlesztése és használata mellett a legfeljebb 400 millió dollár értékű beruházás számos társadalmi és környezetvédelmi tevékenységre is összpontosít, ennek része a már létező Fenntartható Alapanyagok Program, ami több mint 150 szakértő bevonásával tovább folytatódik annak érdekében, hogy a LEGO termékek és csomagolások fenntarthatók legyenek. 2015-ben a LEGO Csoport azt a célkitűzést fogalmazta meg, hogy 2030-ra a termékeit fenntartható anyagokból fogja készíteni.

A cég kiterjeszti a cukornádból készült bio-kockák alkalmazását, amik jelenleg a teljes kockaportfolió 2 százalékát teszik ki – konkrétan a különböző növényeket formázó alkatrészekről van szó. A LEGO emellett tovább kutatja a fenntarthatóbb, megújuló, vagy újrahasznosított forrásokból készített műanyagok lehetőségeit. Ennek érdekében egyesíti erőit olyan kutatóintézetekkel és cégekkel, amik kifejezetten újrahasznosított és bio alapanyagokból készült anyagok gyártásának fejlesztésével foglalkoznak. Az együttműködések célja, hogy a játékgyártó olyan alapanyagokat találjon, amik ugyanolyan minőségűek és tartósak, mint a ma használt alapanyagok. A tervezett beruházások egyaránt fedezik majd a fenntartható alapanyagok fejlesztésének és a gyártósorok költségeit is.

Még több LEGO:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Rebecca: itt A Manderley-ház asszonya legújabb adaptációja

rebecca netflix
Fotó: Netflix

Hamarosan újabb A Manderley-ház asszonya adaptációval gazdagodik a világ, méghozzá a Netflix jóvoltából: a Rebecca című feldolgozásban ezúttal Lily James alakítja a Manderley-ház új asszonyát, méghozzá Armie Hammer és Kristin Scott Thomas mellett.

Daphne du Maurier regényét már számtalan alkalommal adaptálták a nagyvászonra, de a legtöbben minden bizonnyal Alfred Hitchcock 1940-es feldolgozását ismerik. A gótikus, már-már horrorba hajló szerelmi történetben közel sem biztos, ki uralja a Manderley-házat és annak urát: a házvezetőnő, az új hitves, esetleg a nemrégiben elhunyt feleség, Rebecca szelleme?

Egy szegény és gyönyörű nő megismerkedik a vagyonos és özvegy Maxim de Winterrel, akivel hamar egymásba szeretnek. A pár rövid időn belül egybekel, majd elutaznak a férfi hatalmas és káprázatos kastélyába, Manderley-be. A kastély házvezetőnője, Mrs. Danvers betolakodóként tekint az új hitvesre, aki az elhunyt feleség helyébe kíván lépni. Az új űrnő úgy érzi, hogy Mrs. Danvers minden lépését árgus szemekkel követi, de Maxim, a férj is egyre távolibbnak tűnik a titkokkal teli, sötét kastélyban. A helyzet viszont akkor kezd igazán bonyolódni, amikor előkerül Rebecca vízbe fúlt holtteste, és újraindul a nyomozás a volt feleség halála ügyében.

A főszerepben Lily James és Armie Hammer látható, míg a rideg házvezető bőrébe Wintert Kristin Scott Thomas bújt. Az új A Manderley-ház asszonyaadaptáció rendezői székébe pedig az a Ben Wheatley ülhetett, akinek az Össztűz és a Vérturisták című filmeket is köszönhetjük. Hogy utóbbi mennyire jó hír, az október 21-én fog kiderülni, hiszen ekkortól lesz elérhető a Netflix kínálatában a Rebecca címmel érkező új adaptáció.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

És azt tudtad, hogy a Jurassic World animációs sorozatot kap?

jurasic world krétakori tábor
Fotó: Netflix

Örülhetnek a Jurassic Park és a Jurassic World rajongói, hiszen idén ősszel érkezik a Jurassic World: Krétakori tábor című animációs sorozata a Netflixre, amihez a várakozást enyhítendő már egy kedvcsináló előzetes is érkezett. 

A Jurassic World: Krétakori tábor szeptember 18-án érkezik a Netflix kínálatába, az elkészítéséért a Dreamworks Stúdió felelet, és a munkálatokban az első Jurassic World-filmet rendező Colin Trevorrow is részt vett, igaz, ezúttal csak producerként, a A sorozat showrunneri feladatokért Scott Kreamer és Aaron Hammersley felelt.

A sorozat főszereplői Darius, Brooklynn, Kenji, Sammy, Ben és Yaz, akik táborozni érkeznek a Isla Nublarra, és az ő szemükön keresztül láthatjuk a 2015-ös Jurassic World eseményeit, konkrétan azt, hogy mi történt a sziget másik oldalán, amíg Chris Pratt és Brye Dallas Howard karakterei küzdöttek a parkot elárasztó káosszal. Az előzetes tanulsága szerint a gyerekek lehetőséget kapnak, hogy elsőként járják be a szigetet, és különböző exkluzív feladatokban vehessenek részt, az Indominus rex elszabadulását követően azonban a fiatalok hamar felismerik: saját magukon kívül senkire sem számíthatnak, ha túl akarják élni ezt a kalandot.

Az előzetessel párhuzamosan ráadásul elindult a kifejezetten igényesre sikerült CampCretaceous.com oldal is, ahol további érdekességek várják az őslények és Jurassic-filmek iránt érdeklődők. Ha pedig már szóba kerültek a játékfilmek, érdemes tudni, hogy már javában készül a Jurassic World trilógia harmadik darabja, a Dominion, ami kapcsán nemrég kiderült, hogy nem ez lesz a dinós-franchise utolsó darabja.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Újra elhalasztották a Wonder Woman 1984 premierjét

wonder woman 1984
Fotó: Warner Bros.

Legutóbb még úgy volt, hogy a sokak által várt Wonder Woman 1984 október 1-én végre mozikba kerül, de az új koronavírus-járvány ismét közbeszólt, és a Warner Bros. stúdió újfent elhalasztotta a premiert, ezúttal december végére.

Korábban már írtunk arról, hogy mennyi film bemutatója változott meg a pandémia miatt, de a premierdátumok azóta is folyamatosan változnak. Például a Wonder Woman 1984 esetében, amit idén már harmadszor csúsztatnak el. Először úgy volt, hogy a szuperhősfilm augusztus 13-án kerül a mozikba, aztán a bemutatót áttették október 1-re, de a dolgok jelenlegi állása szerint három hét múlva sem tudunk még jegyet váltani Diana legújabb kalandjára, ugyanis a Warner Bros. ismét változott a dátum. Az új időpont 2020. december 24., tehát leghamarabb karácsonykor ülhetünk be a 2017-es Wonder Woman folytatására.

A nyolcvanas években játszódó második részt ezúttal is Patty Jenkins rendezte, a címszerepben Gal Gadot tér vissza, és akármilyen furcsa az első rész fényében, ahol az általa alakított karakter meghalt, a filmben fontos szerepet játszik Chris Pine is, aki ismét Steve Trevorként tér vissza. Fontos szereplők továbbá Kristen Wiig és Pedro Pascal, illetve újra láthatjuk majd Robin Wrightot Antiope, Connie Nelsont pedig Hippolyta szerepében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Danny Trejo ördögűző a The Last Exorcistban, aminek már az előzetese is rettenetes

the last exorcist
Fotó: Thriller Films

Ha valaki szereti a B-kategóriás horrorokat, annak van egy jó hírünk: idén októberben érkezik a maga kategóriájában kihagyhatatlannak tűnő The Last Exorcist, amiben Danny Trejo alakítja az ördőgűzést végző papot.

Danny Trejo, a börtöntöltelékből lett színész jó eséllyel mindenkinek ismerős, hiszen olyan alkotásokban láthattuk az elmúlt két évtizedben, mint a Szemtől szembe, az Alkonyattól pirkadatig, a Ragadozók vagy éppen a főszereplésével készült Machete és a Machete gyilkol. Trejo elképesztő tempót diktál, évente akár egy tucat alkotásban is felbukkan, és ezek között bőven túlsúlyban vannak a moziba sosem kerülő, megkérdőjelezhető minőségű alkotások.

Ide tartozik az egyik legújabb filmje, a The Last Exorcist is, aminek a sztorija szerint egy terrortámadás következtében Trejo karakterét leszámítva meghal minden ördögűzésre felkészített pap, ezért rá hárul a feladat, hogy kiűzzön egy démont a fiatal nő testéből.

A film rendezője, Robin Bain szerint nem csupán egy sima horrorfilmre számíthatnak a nézők, hanem egy olyan alkorásra, aminek „nagyon sötét pszichológia vetülete van”. A fenti előzetesből ez mondjuk egyáltalán nem érződik, sőt a másfél perces kedvcsináló alapján az egész film rettenetesnek tűnik, de Danny Trejo miatt egyszerűen muszáj lesz megnéznünk.

A színészen kívül feltűnik majd a porondon Terri Ivens (The Bay), Rachele Brooke Smith (Cold Moon) és Cate Jones (Camp Cold Brook) is. A film stílusosan Halloween környékén, egészen pontosan október 13-án kerül a nagyközönség elé, de a mozikba nem kerül be, csak DVD-n lesz megvásárolható, illetve online lesz kikölcsönözhető az ínyencek számára.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Yoda fénykardja jár ajándékba a LEGO Mos Eisley Cantina mellé

LEGO Star Wars 6346098 Yoda’s Lightsaber
Fotó: LucasFilm

A LEGO hivatalosan a héten leplezte le a 75920-as sorszámú készletét, amiből egy hatalmas (3187 alkatrészből álló) Mos Eisley Cantina építhető meg, és nagyon úgy néz ki, hogy a készlet megrendelői egy ajándékot is kapnak, méghozzá a LEGO Star Wars 6346098 Yoda’s Lightsaber szettet.

Az információ többek között a Brick Fanatics oldalán olvasható, és a cikk szerint a LEGO Star Wars 6346098 Yoda’s Lightsaber ajándékba jár azon vásárlóknak, akik LEGO VIP tagként szeptember 16. után, vagy sima vásárlóként október 1. után megrendelik a LEGO 75290 Star Wars Mos Eisley Cantina szettet. Az összesen 140 alkatrészes készletből Yoda fénykardja építhető meg, ami egy apró állványon kap helyet, és még egy külön, matricás elem is jár mellé, ami büszkén hirdeti, hogy kinek a fegyvere van LEGO-ból megépítve és kiállítva.

LEGO Star Wars 6346098 Yoda’s Lightsaber
Egyszerű, de nagyszerű? Fotó: Brick Fanatics

Mivel az ehhez hasonló, vásárlás mellé járó promóciós szettek mindig elérhetők voltak a budapesti LEGO Store üzletekben (Allee, Árkád, Westend), így azt feltételezzük, hogy Yoda fénykardjának esetében sem lesz ez másképp. Azaz nagy valószínűség szerint nemcsak akkor lehet majd hozzájutni ehhez a különleges készlethez, ha a LEGO saját webshopjából rendeli meg az ember a 119 000 forintért kínált LEGO 75290 Star Wars Mos Eisley Cantina szettet.

LEGO Star Wars 6346098 Yoda’s Lightsaber
Ha minden igaz, így fest a csomagolás. Fotó: Brick Fanatics
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!