Fotó: LEGO Csoport

A dán LEGO egy olyan kalózos készlettel állt elő, amiért gyerekként egész egyszerűen megőrültünk volna. A lelkesedésünk persze felnőttként is hasonló.

A kalózos tematikájú készletek egy ideje nem kapnak túl nagy figyelmet a LEGO részéről, éppen ezért kellemes meglepetés, hogy a legújabb Ideas készlet a nyolcvanas évek egyik legkedveltebb témájához tér vissza. A 21322-es sorszámú, Pirates of Barracuda Bay névre keresztelt szett az egyik legendás készletnek, az 1989-es Black Seas Barracudának (LEGO 6285) állít emléket, méghozzá valami egészen zseniális módon.

A 2545 elemet tartalmazó csomagból egyrészt összerakható a régi hajó ráncfelvarrott változata, de nem ez a nagy kunszt, hanem az, hogy a hajótest pikk-pakk három részre szedhető, és az egyes darabok beilleszthetők a készlet részét képező szigetbe, így eljátszható, hogy a Barracuda megfeneklett, és a hajótörött kalózok lakóhelyévé vált.

Az új szett ráadásul nemcsak ötletes, és jól játszható, de a részletesség szempontjából sem lehet rá panasz. Már eleve maga a hajó is jól néz ki, de beépítve a szigetbe (ami a hajódarabok nélkül is megállja a helyét) az összkép egészen lenyűgöző – talán nem túlzás azt állítani, hogy ez a szett nem hiányozhat egyetlen valamirevaló gyűjtő polcáról sem.

Az április elsején (nem, ez nem vicc) boltokba kerülő készletben sziget és a hajó mellett összesen 8 minifigura kapott helyet, méghozzá két csontváz, két papagáj, két béka, három rák, egy malac és egy cápa társaságában. Mindez együtt 200 dolláros áron lesz beszerezhető, mi pedig már alig várjuk, hogy a kezeink közé kaparinthassuk.

Amit még érdemes tudni, hogy a Pirates of Barracuda Bay a LEGO Ideas termékcsalád tagja, ami egy speciális vonal a dán játékgyártó kínálatában. A cég 2011 óta teszi lehetővé, hogy a rajongók elképzeléseiből is boltban kapható szettek születhessenek. A kezdetben LEGO Cuusoo néven futó projektet 2014-ben nevezték át LEGO Ideasra, és az elmúlt években összesen 30 rajongói alkotásból készült hivatalos LEGO-építőjáték – ebből a legújabb a most bejelentett szett, ami Pablo Sánchez Jiménez ötlete alapján készült.