Resident Evil 3 remake

A 95 millió eladott példány felett járó Resident Evil sorozat legújabb része, a Raccoon City történetét lezáró túlélőhorror, a Resident Evil 3 felújított változata mától országszerte kapható PlayStation 4-re és Xbox One-ra, melyben Jill Valentine szerepében nézhetünk szembe a város tartogatta borzalmakkal.

Raccoon City élőhalott lakossága modernizált mechanikákkal elevenedik meg a RE Engine motornak köszönhetően, amit korábban a Resident Evil 2, Resident Evil 7 biohazard és Devil May Cry 5 is használt. A Resident Evil 3 emellett tartalmaz egy 4-1 elleni aszimmetrikus többjátékos élményt is Resident Evil Resistance címen.

 

A megjelenés alkalmából kiadott előzetes.

A Resident Evil 3 hátborzongató narratívája bemutatja a tavalyi díjnyertes Resident Evil 2 eseményeinek másik oldalát. A játékosok a S.T.A.R.S. tag Jill Valentine szerepében lehetnek részesei kétségbeesett menekülésének az összeomlás szélén álló, élőhalottakkal és rettenetes lényekkel teli városból. Útját ráadásul egy megállíthatatlan és brutálisan intelligens biológiai fegyver, Nemesis – a sorozat egyik legismertebb gonosza – is akadályozza. Jill szerencsére nincs egyedül küzdelmében. A játékosok Raccoon City káoszának egy részét egy váratlan szövetséges, az U.B.C.S. (Umbrella Biohazard Countermeasure Service) tagja, Carlos Oliveira szemszögéből is átélhetik, akinek küldetése a civilek kimenekítése.

Az egyjátékos kampány mellett a Resident Evil 3 része továbbá a 4-1 elleni aszimmetrikus többjátékos élmény, a Resident Evil Resistance is. Ebben négy túlélőnek kell taktikusan együtt dolgoznia, hogy megszökjenek egy ördögi gonosztevő elvetemült kísérletéből, mielőtt kifutnának az időből. A túlélők mindegyike különböző fegyverek és egyedi képességek segítségével nézhet szembe a gonosztevő által rájuk szabadított biológiai fegyverek, lények, csapdák és környezetmanipulációk egész sorával. Gonosztevőként a játékosok a Resident Evil sorozat ismert szereplői közül választhatnak, mint Alex Wesker, Annette Birkin és Ozwell E. Spencer, akik mindegyike a saját módszereivel kínozza a túlélőket. A sorozat történetében először a gonosztevők továbbá olyan legendás biológiai fegyverek felett is átvehetik az irányítást, mint a pusztító Tyrant és a mutálódott G-Birkin.

Egy ingyenes frissítés részeként a Resident Evil Resistance túlélőihez 2020. április 17-én Jill Valentine is csatlakozni fog. Részletek a Resident Evil Resistance további tartalmairól később várhatók.