Szereted a Halálos iramban-szériát és még mindig odavagy a LEGO építőjátékaiért? Akkor van egy remek hírünk: a dán játékgyártó és a Universal Stúdió öszefogtak, aminek eredményeként már bárki összerakhatja magának Dominic Torreto legendás izomautóját, az 1970-es Dodge Charger R/T-t.

A LEGO mostanában nem pihen: nemrég számoltunk be egy eszméletlenül jó kalózhajós szettről, a héten pedig bejelentettek egy új licencelt készletet, amiből a Halálos iramban-filmek fekete Dodge Chargere építhető meg.

A LEGO 42111 kódszámű Technic szett összesen 1077 elemet számlál, 1:13 arányú, és nemcsak egész ügyes mása Dominic Torreto járgányának, de a készletet tervező Samuel Tacchi néhány érdekes funkcióval is kedveskedett a rajongók számára. Nézzétek meg az alábbi videót, mielőtt továbbmennénk!

A motorháztető felnyitható, alatta ott az ikonikus V8 motor, mozgó dugattyúkkal, de az autóból nem maradt ki a dupla lengőkar-felfüggesztés, az utastérban található porral oltó és a csomagtérben helyet kapó két nitrós palack sem.

A készlet ráadásul úgy lett kialakítva, hogy bármikor eljátszható legyen vele a Halálos iramban fináléjának versenyjelenete, játékon kívül pedig a modell kerékállványára támasztva lehet büszke éke minden LEGO-rajongó gyűjteményének.

A készlet március 30. óta már rendelhető a LEGO weboldaláról, méghozzá 36 ezer forintos áron, április 27-től pedig megvásárolható a világ bármely pontján – így hazánkban is. Szerintünk kihagyhatatlan.