Fekete Özvegy halála egy alternatív verziót is kapott a Végjátékot rendező Russo fivérektől, és a film egyik legtragikusabb részének alternatív verziója egészen másképp közelíti meg a hősnő utolsó pillanatait, mint a moziban látott változat. 

Lassan egy éve, hogy mozikba került a Bosszúállók: Végjáték, ami monumentális lezárása lett a Marvel filmes univerzum elmúlt tíz évének. Meglepetések ugyanakkor még ennyi idő után is akadnak, hiszen a napokban kikerült a netre egy olyan jelenetsor, ami megmutatja, hogy a film egyik meghatározó szelete, Fekete Özvegy halála másképp is történhetett volna, nem úgy, ahogy a végleges verzióban láthattuk.

Az alternatív verzióban szintén a Vormir bolygón járunk, Clint és Nathasa feladata, hogy megszerezzék a Lélek követ, azonban ebben a verzióban Thanos megneszeli, hogy hőseink ott vannak a helyszínen, és egy csapatot küld az akciójuk megakadályozására.

A közel két és fél perces videóban azt láthatjuk, hogy Sólyomszem és Fekete Özvegy kilátástalannak tűnő harcot folytatnak az őrült titán csatlósaival, és amikor maga Thanos is a helyszínre érkezik, akkor Nathasa végzetes lépésre szánja el magát.

Bár a végkimenetel itt is ugyanaz, mint amit a Végjátékban is láthattunk a moziban (és azóta még ötször otthon), de az oda vezető út valamivel mégis hősiesebbnek tűnik, mint a szimpla dulakodás a két hős között, akik egyaránt fel akarják áldozni magukat a kőért. Érdekesség továbbá, hogy a jeleneteket nemcsak leforgatták, de elkészült hozzájuk a CGI is, tehát a rendezőpáros viszonylag sokág tervezhette, hogy ezzel a részlettel küldik mozikba a filmet.

Ti, hogy vagytok vele, nektek melyik változat tetszik jobban?