Fotó: Marvel Studios

Don Cheadle a 2010-es Vasember 2-ben vette át James „Rhodey” Rhodes szerepét Terrence Howardtól, és összesen hat filmre szerződött le a Marvel Stúdióval – a színész erről a The A.V. Clubnak mesélt, amikor arról kérdezték, hogy miképp lett része a Marvel Filmes Univerzumnak.

„Kaptam egy hívást az ügynökömtől, aki annyit mondott, hogy szeretne összekötni a marveles fiúkkal. Szeretnének beszélni veled, felajánlanának egy szerepet.” – emlékezett vissza színész a több mint egy évtizeddel ezelőtti eseményekre.

„Nem rémlik, hogy Feige-val beszéltem volna, nem emlékszem ki volt a vonal másik végén. De azt mondta: itt ez a szerep, szeretnénk, ha elvállalnád. Ez egy hat filmes lehetőség.”

Fotó: Marvel Studios

A többi pedig már történelem: Don Cheadle a Vasember 2 mellett szerepelt a Vasember 3-ban, a Bosszúállók: Ultron korában, az Amerika Kapitány: Polgárháborúban, a Bosszúállók: Végtelen háborúban és a Bosszúállók: Végjátékban. A Marvel ráadásul azt is megoldotta, hogy a színész feltűnjön a Marvel Kapitány egyik stáblista utáni extra jelenetében.

A Végjátékkal ugyanakkor Cheadle kitöltötte a szerződésében vállalt hat filmet, és a színész egyelőre nem folytat tárgyalásokat a folytatásról, ugyanakkor azt sem állította soha, hogy végzett volna a Marvel Filmes Univerzummal. A Robert Downey Jr. alakította Tony Stark / Vasember történetszála ugyan véget ért az utolsó Bosszúállók-filmben, de ez korántsem jelenti azt, hogy Cheadle ne térhetne a vászonra Hadigép páncéljában.

És ha már Marvel, tudtad, hogy ingyen adnak egy tucat remek képregényt?