A Samsung legújabb, lifestyle típusú tévéi – The Serif, The Frame és a The Sero – már a vállalat új, környezetbarát hullámkartonból készülő öko-csomagolásával kerülnek forgalomba, aminek hála nemcsak egyszerűbb az újrahasznosítás, de a dobozokból akár még berendezési tárgy is építhető.

A kartondobozok minden oldalára pont-mátrix kerül, így könnyedén szétszedhetők, a darabokból pedig kisebb asztalkák, újságtartók, polcok vagy akár cicaház is összerakható. Ehhez a csomagolás tartalmaz útmutatót is, viszont a Samsung nagyon helyesen nem nyomtatta ki a kézikönyvet, helyette QR kód segítségével érhető el digitális formában.

Fotó: Samsung

A dél-koreai vállalat az idei CES kütyüexpón Innovációs Díját is nyert a környezetbarát és hatékonyan újrahasznosítható csomagolás koncepciójával, és az új megoldás bemutatására a Samsung a szövetkezett a brit Dezeen életmódmagazinnal. Közösen pályázatot indítottak, amire saját tervekkel lehet jelentkezni: a legegyedibb és legpraktikusabb munkákat díjazzák, a legjobbak pedig bekerülnek a hivatalos kézikönyvekbe is.