Lassan egy éve, hogy mozikba került a Bosszúállók: Végjáték, és azóta nemcsak DVD-n és Blu-Ray-en jelent meg, de már elérhető például az HBO GO kínálatában is. Ez remek lehetőség arra, hogy easter eggekre, azaz mindenféle kikacsintásokra és utalásokra vadásszunk. Cikkünkben meg is mutatjuk az egyik nagy kedvencünket.

Reméljük azzal már senkinek nem lövünk le nagy poént, hogy a történet egy pontján a Bosszúállók időutazásra mennek, hogy a múlt különböző pontjairól szerezzék meg a különböző végtelen köveket, hogy aztán azokkal tegyék semmissé Thanos csettintését. Mielőtt a csapat útra kelne, együtt állnak a Tony Stark időgépének közepén, és a „bármi áron” jegyében összedugják az ökleiket, ami a film egyik libabőrös jelenete a sok közül.

És még az eredetinél is libabőrösebb a pillanat, ha rájövünk, hogy a zseniálisan megkomponált jelent egyben utalás arra az ARC reaktorra, amit Pepper Pots a 2008-as Vasemberben segít kicserélni Tony mellkasában. Később ebből készül az ajándék, ami arra bizonyíték, hogy Tony Starknak is van szíve. Ez a reaktor aztán felbukkan a Végjáték fináléjában is – újabb libabőr –, amikor a Marvel Filmes Univerzum legfontosabb szereplői végső búcsút vesznek mindenki kedvenc páncélos hősétől.

Emlékezetből talán nem mindenkinek ugrik be, hogy az időutazás előtti pillanat pontosan hogyan utal a reaktorra, ezért beillesztjük ide azt a képet, amit a Marvel Studios hivatalos Twitter-csatornája tett közzé, tökéletesen megmutatva, miről is beszélünk. A bejegyzés (Nézzétek, csak mire érkezett reakció!) ráadásul hivatalossá is teszi, hogy az említett jelenet tényleg nem véletlenül lett úgy megkomponálva, ahogy.

A filmet rendező Joe és Anthony Russo 2019-ben pedig azt nyilatkozták, hogy a Végjáték tele van hasonló kikacsintásokkal, szóval amint kitöröltétek a könnycseppeket a szemetektől, indulhat is a vadászat. Howard, a kacsát például megtaláltátok már a filmben?