A LEGO már 21 éve készít Star Wars tematikájú készleteket, és még ennyi idő után is tudnak újat mutatni. A legújabb termékcsaládjuk például olyan szetteket tartalmaz, amiből sisakokat formázó szobrok építhetők. A sisakok pedig igazi ikonikus darabok, hiszen a rohamosztagosok és a TIE-pilótok fejfedője mellett Boba Fetté is megépíthető.

A dán játékcég szerint az új modellek még a profi építőknek is kihívást jelentenek, a végeredmény mellé pedig minden esetben egy alaplapot és egy névtáblát is kapunk, így az összerakást követően otthon vagy az irodában is kiállíthatók az tényleg impozáns sisakok.

A Birodalmi rohamosztagos (LEGO 75276) és a TIE-pilóta (LEGO 75274) fejfedő szobra 18 cm magas, előbbi 647 elemből áll, 13 cm mély és 13 cm széles, míg az utóbbi 724 elemet számlál, 15 mély és 13 cm széles. Boba Fett sisakja (LEGO 75277) ezzel szemben 21 centiméterig tör, 625 alkatrészből rakható össze, a mélysége és a szélessége pedig egyaránt 11 cm.

„A sisakok a kezdettől fogva a Star Wars világ fő jellegzetességei közé tartoztak, amelyek hozzájárultak a galaxis legmeghatározóbb harcosainak megjelenéséhez.”

„Ezért egyértelmű volt, hogy ezeket a sisakokat meg kell örökíteni LEGO kocka formájában. Mindig öröm a LEGO Csoporttal együttműködni, és új, megkapó, és elgondolkodtató termékeket létrehozni az építők számára szerte a világon. Alig várjuk, hogy bemutathassuk a rajongóknak ezeket a LEGO Star Wars sisak építőkészleteket, amelyek vadonatúj csomagolásban érkeznek” – nyilatkozta Derek Stothard, a Lucasfilm engedélyezési alelnöke.

Fotó: LEGO Csoport

A három sisakos készlet április 19-től lesz megvásárolható a LEGO.com oldalon (illetve a különböző boltok online felületein), méghozzá fejenként (haha!) 22 ezer forintos áron!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!