Mark Ruffalo először a 2012-es Bosszúállókban bukkant fel Bruce Banner/Hulk szerepében, és ezt követően további négy filmben öltötte magára a – szinte – megállíthatatlan zöld szuperhős szerepét. Mindez persze könnyen alakulhatott volna másképp is, ugyanis a színész először nagyon idegenkedett a szereptől.

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, de a 2008-as Vasembert követően a második Marvel-film A hihetetlen Hulk volt, amiben még Edward Norton alakította a zöld behemót szerepét. A színész és a stúdió ugyanakkor nem igazán voltak egy hullámhosszon, aminek az lett az eredménye, hogy Joss Whedon rendezőnek új emberre kellett osztania a szerepet, mielőtt belevágtak volna a Bosszúállók forgatásába.

Whedon és Robert Downey Jr. közösen környékezték meg Mark Ruffalót a szereppel, aki első körben nem volt túl lelkes az ötlettől. „Megpróbáltam lebeszélni őket, hogy engem válasszanak” – mesélte a színész a Varietynek adott interjújában. „Mondtam nekik, hogy nem tudom, én vagyok-e a megfelelő ember a szerepre.”

Fotó: Marvel Studios

„Joss és Robert meg voltak győződve róla, hogy meg tudom csinálni. Én meg féltem. Nagyon féltem. Még mindig félek. A technológiai része nagyon nehézzé teszi a munkát. Szenvedek vele minden alkalommal. De az a mottóm, hogy tedd a félelmed a barátoddá. Folyamatosan kerülj olyan helyzetekbe, amik félelemmel töltenek el, és kihívást biztosítanak.”

Ruffalo végül persze elvállalta a szerepet, és a Bosszúállók után feltűnt a Bosszúállók: Ultron korában, a Thor: Ragnarokban, a Végtelen háborúban és a Végjátékban is. Bár összességében nézve Hulk története is kikerekedett az utolsó Bosszúállók-film végére, ez még koránt sem jelenti azt, hogy Mark Ruffalo többé nem bújik bele Bruce Banner bőrébe. Már csak azért is, mert jó eséllyel ugyanúgy hat filmre szóló szerződést kötött, mint Don Cheadle, aki James „Rhodey” Rhodes szerepében tűnt fel a Vasember 2 óta.

Tárgyalások folynak is a Marvel és Ruffalo között, de egyelőre nem egy újabb filmről, hanem arról, hogy a színész felbukkanhat a Disney+-ra tervezett She-Hulk sorozatban. A széria Jennifer Walters karakterére koncentrálna, aki a képregényekben Bruce Banner unokatestvére, és azután válik szintén zöld bőrű szuperhőssé, hogy vérátömlesztést kap Bannertől. Ezek után elég logikusnak tűnik, hogy Ruffalo valamilyen formában feltűnjön a sorozatban.

A színésznek persze önálló filmre is vannak ötletei, például még mindig nem tett le arról, hogy szerepelhessen egy olyan filmben, amiben összecsapnak Rozsomákkal. Ne feledjük, Logan első felbukkanása pont egy Hulk képregényben (Hulk #180-181) történt 1974-ben, így adná magát, hogy a két szuperhős a vásznon is összefussanak valamilyen formában.