Még nincs 24 órája, hogy beszámoltunk nektek a dán játékgyártó legújabb Star Wars-készleteiről, amikből ikonikus sisakok szoborszerű másai építhetők meg, és máris itt egy újabb meglepetés: a kifejezetten felnőtteknek szánt Ultimate Collectors Series legfrissebb darabja (LEGO 75275), amiből egy A-Wing rakható össze.

A LEGO utoljára tavaly ősszel dobott piacra Star Wars Ultmate Collectors Series készletet, ez volt a 75252-es kódszámú, nem mellesleg hatalmas, 4784 elemből megépíthető Csillagromboló, amihez képest az új jövevény egész apróka, hiszen a LEGO 75275 A-wing Starfighter doboza csak 1672 alkatrészt tartalmaz, cserébe az ára sem olyan vészes. Olcsónak ugyan nem mondható, hiszen 65 ezer forintot kérnek érte, de az árcédula azért barátságosabb, mint az Imperial Star Destroyer 230 ezer forintos ára.

Amit nem lehet vitatni, hogy a pénzünkért egy méretes, 27 cm magas (állvánnyal), 42 cm hosszú és 10 cm széles modellt kapunk, elképesztően részletesen kidolgozva, méghozzá egy hozzá tartozó pilóta társaságában. Külön bónusz továbbá, hogy a LEGO ezúttal nem egy korábbi készlet átdolgozott kiadását adta ki, mint a Csillagromboló és a Millennium Falcon esetében, hiszen A-Wingből még sosem készült ekkora verzió, korábban csak a hagyományos Star Wars-készletek között bukkantak fel különböző változatai.

A kifejezetten felnőtteknek szánt készletnek (a LEGO 18 éves kor felett ajánlja) már a doboza is rettentően jól néz, és az A-Wing mellé ezúttal is jár egy állvány, illetve egy táblácska, hogy szépen kiállítható legyen bármilyen gyűjteményben. Ráadásul a megjelenés sincs már olyan messze, hiszen a szett május 1-től lesz megvásárolható a LEGO.com oldalon, illetve minden olyan LEGO Store-ban, ami még/már nyitva lesz ezen dátum idején.