Azt hittük, hogy az időseknek bevásároló török Pókembernél ma már nem lesz jobb sztori, de aztán rábukkantunk a PETA állatvédő szervezet nyílt levelére, amiben arra kérik a Thor: Love and Thundert rendező Taika Waititit, hogy a viharisten legyen vegán a jelen állás szerint 2022-ben érkező negyedik Thor-filmben.

Arra bizonyára mindenki emlékszik még, hogy a Bosszúállók: Végjáték jelentős részében Thor meglehetős túlsúllyal jelent meg a vásznon, és ez adta az ötletet a PETA egyik munkatársának, Lewis Crarynek, hogy megírja az alábbi nyílt levelet:

Kedves Taika,

Úgy látjuk, hogy némi súlyproblémával kell megküzdened, és a PETA segíteni szeretne. Mindannyian jól emlékszünk, hogy Thor felszedett pár kilót a Bosszúállók: Végjátékban, és rengeteg rajongót izgat a kérdés a Kilenc Birodalomban, hogy mindenki kedvenc viharistene miképp fog visszatérni a Ragnarokban látott ütős formájához a következő filmedben, a Thor: Love and Thunderben. Azt javasoljuk, hogy kövesd Chris Hemsworth saját példáját és nézd meg, hogy mi történne, ha Thor vegánnak állna.

A személyi edzője szerint Hemsworth áttért a vegán étrendre, miközben az első Thor és Bosszúállók filmeket forgatta, egészen megkedvelve a babokat és a vegán burgereket. Ha Thor esetleg a Bifröszt hídon át ismét a világunkra látogatna, esetleg inspirálódhatna a többi növényi étrendes Bosszúálló, Benedict Cumberbatch (Doktor Strange) és Natalie Portman (Jane Foster) által, aminek hála a harci páncél is kicsit kényelmesebb lenne.

Chris Hemsworth itt még formában. Fotó: Marvel Studios

Amennyiben Thor komolyan gondolja a Föld védelmét, úgy a vegán étrendnek igenis van értelme – az állati eredetű ételek kizárásával naponta megakadályozná 3700 liter víz elpocsékolását, 9 kilónyi karbondioxid kibocsátását és 2,7 négyzetméternyi erdő kiirtását, évi 200 állat életének kioltásáról nem is beszélve. Ha Thor vegánnak állna, könnyedén megmagyarázható lenne, miképp szerezte vissza a fizikumát és megmutatná a növényi étrend előnyeit is.

A PETA nyilván tisztában van azzal, hogy a viharisten aligha lesz vegán a következő Thor-filmben, ugyanakkor a rendezőnek címzett nyílt levél jó lehetőség arra, hogy az emberek kicsit beszéljenek arról, hogy mennyire káros a környezetünkre és a fenntarthatóságra nézve a húsevés. A céljukat pedig elérték, hiszen végül mi is cikket írtunk róla.