A cím nem vicc: egy török férfi úgy döntött, hogy egészen új értelmet ad a „barátságos és közkedvelt Pókember” mondásnak, és Antalyában a szuperhős jelmezébe öltözve segíti az időseket a koronavírus miatt kialakult helyzet idején. 

Törökországot ugyanúgy sújtja a koronavírus-járvány, mint a világ bármelyik részét: legalább 74 193 fertőzésről tudnak, és már 1643-an vesztették életüket a vírus miatt. Ebben a helyzetben döntött úgy Burak Soylu, hogy Pókember piros/kék kosztümét magára öltve segíti a legveszélyeztetettebb korosztályt, az időseket. Ha kell felmászik az erkélyre, és meghallgatja, hogy mire van szüksége a négy fal közé szorult öregeknek.

Nem a világot kell megmenteni, friss gyümölcsöt és zöldségeket kell válogatni, esetleg tejet és kenyeret vinni az ajtók elé. Ha pedig épp senkinek nem kell bevásárolni, akkor a török Pókember a helyi földműveseknek segít a munkájukban.

török pókember
Fotó: Anadolu agency

„Az én szupererőm, hogy segítek a közösségnek” – olvasható Soylu nyilatkozata a Daily Sabah hasábjain. Az emberben persze felmerülhet a gyanú, hogy az egész csak meg lett rendezve, hiszen a sztorit eredetileg a meglehetősen erős állami hátszéllel működő Anadolu Hírügynökség hozta le, viszont még ebben az esetben is érdekes, hogy a törökök pont Pókembert választották, hogy pozitív üzenetet terjesszenek és erősítsék morált az országban.

Ha pedig te is otthon vagy a koronavírus miatt, itt egy tucat Marvel képregény ingyen!