A LEGO a múlt héten számos kellemes meglepetéssel készült a Star Wars rajongóknak, hiszen lerántották a leplet az ikonikus, megépíthető sisak kollekcióról, illetve bemutatkozott a legújabb Ultimate Collectors Series készlet is. Mostani cikkünk alanya nem újdonság, hiszen már februárban leleplezték, az említett készletekkel ellentétben viszont akár már a héten be lehet szerezni.

A dán játékgyártó az elmúlt években kiemelt figyelmet szentelt a Csillagok háborúja-filmsorozatban feltűnő népszerű droidoknak, hiszen méretes készletet adtak ki R2-D2-ből és Az ébredő Erő-ben felbukkanó BB-8-ből is, sőt kiadtak egy olyan LEGO Boost készletet is, amiből programozható Star Wars robotokat lehetett összerakni. És a sor ezzel nem ért véget, hiszen április 20-tól kapható a Skywalker korában debütált cuki droid, D-0 LEGO mása is.

A 75278 kódszámú készlet összesen 519 elemből építhető össze, és a kész modell mellé jár egy információs táblácska, illetve a droid minifigura méretű mása is. Méreteit tekintve D-0 27 cm magas, 10 cm széles és 16 cm mély, a feje 360 fokban elforgatható, állíthatók az antennái, és még a kereke is forgatható a kis talapzaton, amire az építést befejeztével fel kell állítani.

Fotó: LEGO Csoport

A tíz éves kor felett ajánlott készlet 25 ezer forintért rendelhető meg a LEGO hivatalos webshopjából, de április 21-től akár már a kocka.hu webáruházból is beszerezhető.