A LEGO az elmúlt hetekben sorra mutatta be a legújabb készleteiket, amik között akadnak egészen csodálatos darabok: ilyen az új kalózos szettjük, az Ultimate Collectors Series sorozaton belül érkező A-Wing, vagy a Star Wars ikonikus sisakjai. Emellett Technic vonalon is érkezett újdonság, a Ducati Panigale V4 R, ami még azok szívét is képes lehet megdobogtatni, akiket amúgy hidegen hagynak a versenymotorok.

A már-már makettszerűen részletes Technic motor összesen 646 alkatrészből építhető össze, a végeredmény pedig egészen lenyűgöző a 32 cm hosszú, 16 cm magas és 8 cm széles méreteivel. A valósághű forma mellett a LEGO 42107 kódszámú készlet különlegessége, hogy az első olyan motorkerékpár a Technic történetében, ami működő sebességváltót tartalmaz.

Emellé kapunk még forgatható kormányt, valósághű mozgást eredményező felfüggesztést, valamint féktárcsákat előre és hátra. Ezek mellett pedig már csak hab a tortán a kipufogócső, az egyedi szélvédő és a műszerfal, amik teljes egészében megfelelnek a valódi változatnak.

Fotó: LEGO Csoport

„A Ducati Panigale V4 R egy különösen elegáns olasz ikon és igazi technológiai remekmű. Az új Technic modell tervezésekor fontos volt, hogy annyi apró részletet csempésszünk bele az eredeti motorból, amennyit csak lehet, hogy megragadjuk az eredeti jármű vonalait és egyedi kialakítását. Ugyanúgy, ahogy a Ducati feszegeti a határait a dizájn terén, mi is megmutattuk mire képes a LEGO Technic és – először a motorkerékpármodellek történetében – csupa létező elem felhasználásával terveztünk egy teljesen működőképes sebességváltót, amit csatlakoztattuk a 4 hengeres motorhoz” – nyilatkozta Aurélien Rouffiange tervező.

A szemet gyönyörködtető készlet 2020. június 1-től lesz megvásárolható a LEGO webshopjában, méghozzá 20 ezer forintért. Érdemes továbbá tudni, hogy a Panigale az első olyan Technic készlet, ami a LEGO Csoport és a Ducati Motor Holding együttműködésének köszönhetően jött létre, viszont szinte biztos, hogy nem az utolsó.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!