Aki a 90-es években volt tinédzser, az biztos emlékszik, hogy a legendás Dragon Ball évadok mellett egy másik rendkívül népszerű anime is látható volt a kereskedelmi tévék műsorán: a Sailor Moon. Ha a cím hallatán azonnal fejbe vág a nosztalgia, akkor van egy jó hírünk, hamarosan elérhető lesz a YouTube-on a széria első három évada.

A sorozat eredetileg 1992 és 1997 között futott Japánban, összesen 5 évadot és 200 epizódot élt meg, és hazánkban is népszerűnek számított, annyira, hogy a Dragon Ballhoz hasonlóan még az eredeti mangából is megjelent néhány szám, a 90-es évek hazai közönsége ugyanakkor még nem volt felkészülve a fekete-fehér képregényekre, így pár hónap után mindkét kiadvány eltűnt az újságárusok polcairól.

Az animációs széria hazánkban 1998-ban került műsorra, és az epizódok rendszeresen érkeztek egészen 1999 nyaráig, amikor a Dragon Ball körüli „botrány” miatt ez a sorozat is lekerült az RTL Klub műsoráról. Aki annak idején kedvelt a nappal diáklány, éjszaka viszont harcos Cukino Uszagi (és társai) történetét, annak jó hír lehet, hogy április 24-től július közepével bezárólag sorban kerülnek majd fel a részek a Sailor Moon hivatalos YouTube-csatornájára: összesen 127 epizód, azaz az első három évad.

Hogy miért éppen most kerül fel ennyi epizód a videómegosztóra, annak meglehetősen egyszerű oka van. Japánban szeptember 11-én kerül mozikban az egész estés Sailor Moon Eternal animációs film, ami történet szempontjából a régi sorozat negyedik évadának felel meg. A YouTube-os akció tehát lényegében egy reklám, kedvcsináló az ősszel esedékes filmhez – nekünk viszont kiváló alkalom, hogy nosztalgiázzunk kicsit, illetve akik még sosem halottak a szériáról, azok most pótolhatják a mulasztásukat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!