Gyorsan kezdjük azzal, hogy amennyiben még nem kezdted el a Cillian Murphy főszereplésével készült, jelenleg az ötödik évadjánál járó Peaky Blinders darálását, akkor ideje pótolni a mulasztást, a sorozatot megtalálod a Netflixen. Pótolni nemcsak azért érdemes, mert egy kiváló szériáról van szó, de azért is, mert hamarosan videojáték készül belőle, ráadásul az első információk alapján egész ígéretes.

Ha valaki esetleg nem lenne képben: a Peaky Blinders a BBC által gyártott történelmi sorozat, ami a két világháború között játszódik, és az angliai Briminghamban székelő, a szervezett bűnözésben utazó Shelby család meglehetősen puskaporos történetét meséli el, méghozzá lebilincselő és izgalmas módon. Az ötödik évadánál járó sorozat elérhető a Netflixen is, és mindenkinek melegen ajánljuk a fogyasztását, ha valakinek eddig kimaradt volna.

A videojátékokat is kedvelő rajongóknak lehet jó hír ugyanakkor, hogy a FuturLab fejlesztésében készül a játékverzió, aminek a sztorija közvetlenül az első évad előtt játszódik, a feladatunk pedig az lesz, hogy megakadályozzunk egy Tommy Shelby ellen irányuló összeesküvést.

Műfaját tekintve a Peaky Blinders: Mastermind egy taktikai, a legendás Commandos-ra emlékeztető játék lesz, megfejelve fejtörőkkel és kaland elemekkel, és a pályák során a Shelby klán különböző képességekkel bíró tagjait irányíthatjuk. Tommy mellett Arthur, Polly, Ada és Finn is irányítható lesz, és a jelek szerint a játék savát-borsát épp az fogja adni, hogy mindig el kell dönteni, hogy a különböző szituációkban melyik karaktert és hogyan érdemes alkalmazni, sőt a fejlesztők ígérete szerint akár arra is lesz lehetőség, hogy a képességeket figyelembe véve előre megtervezhessünk egy egész akciót.

Pontos megjelenési dátum még nincs, ugyanakkor a fejlesztők szerint a játék már idén nyáron kapható lesz, méghozzá PC-re (Steam), Nintendo Switch-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!