Azt persze gyorsan szögezzük le az elején, hogy nem a LEGO által kiadott hivatalos Breaking Bad készletről van szó, hanem egy rajongói alkotásról, de ez a lényegen mit sem változtat. Már csak azért sem, mert ha valaki rápörög a járgányra, az könnyedén be is szerezheti, és össze is rakhatja magának!

Hogy egészen szakszerűek legyünk: az építmény egy MOC, ami a My Own Creation (a saját alkotásom) rövidítése, azon alkotások gyűjtőneve, amit nem a dánok dobtak piacra, hanem valaki a saját ötlete nyomán, a saját elemeiből épített. Ha pedig már az ilyen fura rövidítéseknél tartunk, akkor van ugye az AFOL, ami az Adult Fan Of LEGO (felnőtt LEGO rajongó) rövidítése. Szóval, a Chemistry Teacher Inspired RV névre hallgató MOC a MOMAtteo 79 nicknevű AFOL építménye, és a 472 elemből álló készletet a Breaking Bad sorozat legendás lakóautója, egy 1986-os Fleetwood Bounder ihlette.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOCHUB (@mochub) on

A The Krystal Ship néven is ismert járgány nemcsak kívülről hasonlít az eredetire, de belülről is ki van dolgozva, nyitható az oldalső ajtaja, és még a napfénytől védő vászon sem hiányzik róla, bár kitekerni nem lehet. Ettől függetlenül a végeredmény egészen pöpec, és nyilván felmerül az emberben, hogy szívesen összerakna egy ilyet. És itt van egy kis csavar a történetünkben.

Ha valaki szeretné a legendás jármű LEGO verzióját, annak nem kell összerakási útmutató és alkatrészlista után kutatnia, aztán darabonként beszerezni a szükséges elemeket, ugyanis a lakóautó megrendelhető a MOCHUB nevű oldalról. A magyar csapat által üzemeltetett szolgáltatás lényege, hogy tulajdonképpen bárki feltöltheti oda az egyedi építményeit, amiket aztán meg lehet rendelni, a MOCHUB csapata pedig összegyűjti a szükséges – hibátlan, sosem használt – elemeket, amit aztán kiküldenek a vevőnek, aki maga rakhatja össze a remekművet.

Az oldalon persze nemcsak a lakóautó található meg LEGO formában, de akár Trabant 601 S, morotizált sziszifusz szobor, vagy egész szépen kidolgozott LEGO nyúl is rendelhető.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!