Ma van a nemzetközi Alien-nap, és ennek örömére most 1790 forint helyett ingyen zsákolható be az Alien: Blackout című mobiljáték, amiben – többek között – Ellen Ripley lányát kell megóvnunk attól, hogy a halálosztó idegenek prédájává váljon.

Ha esetleg valaki nem tudná, minden évben április 26-án tartjuk a nemzetközi Alien-napot, és ha valaki esetleg nem lenne tisztában vele, azt is eláruljuk, hogy miért. A dátum (4/26) utalás az LV-426 lajstromjelű égitestre, ahová az első Alien-filmben a Nostromo űrhajó érkezik, miután vészjelet fognak az űrben. A többi már történelem, és aki kellően beleásta magát a franchise részleteibe, az tudhatja, hogy a bolygónak nemcsak ezen egy alkalommal volt sorsfordító szerepe a savas vérű idegenektől hemzsegő univerzumban.

Habár filmes fronton jelenleg elég nagy kérdőjelek övezik az Alien-sorozatot mióta a Disney felvásárolta a megfilmesítési jogokat birtokló 20th Century Foxot, azért így is van mivel ünnepelni a jeles napot, hiszen a mai napon Androidra és iOS-re is ingyen tölthető az eredetileg 1790 forintért kínált Alien: Blackout című mobiljáték.

A program lényegében az Alien: Isolation videojáték vadhajtása, amiben Ellen Ripley lányát, Amanda Ripleyt és legénységét kell életben tartani egy megrongálódott űrállomáson, ahol természetesen felbukkan egy xenomorph is, hogy szétcsapjon az emberek között.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!