A LEGO először 2001-ben adott ki Harry Potter témájú készleteket, egészen 2011-ig érkeztek a különböző építőjátékok, majd ezt követően hét ínséges év következett. 2018-ban aztán visszatértek a varázsvilágos szettek, és azóta sorra érkeznek a szebbnél szebb építmények. Szerencsére a sor 2020-ban is folytatódik, jönnek az új csomagok, és a dán játékgyártó tervezői idén abszolút kitettek magukért.

Nyár elején összesen hat új LEGO Harry Potter készlet lát napvilágot, mindegyik június 1-től lesz elérhető online, illetve az addigra remélhetőleg kinyitó boltokban. Habár a most érkező szettek között akad olyan, amit korábban is meg lehetett már építeni, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a dizájnerek ezúttal tényleg kitettek magukért, hiszen a Roxfort Csillagvizsgáló Torony, a Privet Drive 4. és a Támadás az Ódú ellen is elképesztően jól néz ki, ráadásul olyan figurák kaptak bennünk helyet, mint például a Dursley család tagjai, Luna Lovegood, Neville Longbottom vagy éppen Bellatrix Lestrange.

Ezek mellé megkapjuk még a véleményünk szerint kevésbé látványos, de patrónus figurákat is tartalmazó A szükség szobáját, a Grópot és kentaurokat is felvonultató A Tiltott Rengeteg: Összecsapás Umbridge-dzsel készletet, illetve az egészen különlegesnek mondható Hedwig szettet, amiből Harry Potter hűséges, mozgatható szárnyú baglya rakható össze.

Íme az összes új LEGO Harry Potter készlet:

Ha valaki mindet be akarja szerezni, akkor bizony mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia, de emiatt nem törünk pálcát senki felett, hiszen a Privet Drive 4. és az Ódú készletekbe mi is első látásra beleszerettünk, egyszerűen imádjuk őket, és komolyan vissza kell fognunk magunkat, hogy ne csapjunk le rájuk azonnal a megjelenés napján.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!