A napokban már írtunk a LEGO legújabb bejelentéseiről: csalódottságunkat fejeztük ki az új Helicarrier miatt, és imádtuk a nyár elején érkező Harry Potter témájú készleteket. Most pedig megint egy olyan szettet mutatunk, amibe első látásra beleszerettünk: íme a LEGO Creator 31107 Space Rover, amit muszáj lesz már a megjelenés napján beszereznünk.

Aki a 80-as években volt gyerek, az bizonyára emlékszik a legendás LEGO Space készletekre: mindenféle űrjárművek minden mennyiségben, különböző színű szkafandert viselő minifigurákkal, akikkel az univerzum minden szegletét felfedezhettük. Sajnos ez a termékvonal már évekkel ezelőtt kikopott a dán játékgyártó kínálatából, és bár űrkutatós készletek a közelmúltban is napvilágot láttak, ezek a City téma részeként kerültek forgalomba, és sokkal földhöz ragadtabbak voltak, mint a klasszikus Space készletek futurisztikus modelljei.

lego 31107 space rover
Fotó: LEGO Csoport

Éppen ezért örültünk meg nagyon, mikor a nyáron érkező Creator szettek között rábukkantunk a 31107-es kódszámmal érkező Space Roverre, ami nagyszerűen ötvözi a húsz-harminc évvel ezelőtti űrkészletek ötletességét a modern űrkutatós szettek realizmusával. Ahogy az a névből már nyilván kitalálható, egy kerekekkel rendelkező űrjárművet kapunk, amiről nekünk egyből a Matt Damon főszereplésével készült A Mars mentőexpedíció hasonló rovere ugrott be.

Az 510 alkatrészből összerakható modell elképesztően jól néz ki, nagyszerű a színvilága, a különböző részletek szépen ki vannak dolgozva, és a jármű tele van remek ötletekkel: gondolunk itt a pilótafülke mellől kinyúló karokra, a különböző palackok mozgatására használható mini darura, a mindenféle terep bejárására alkalmas, kellően futurisztikus kerekekre, és a hagyományos alkatrészekből összerakható robotra és űrlényre.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy Creator készletről lévén szó, az alap modell mellé kapunk még két másik építési lehetőséget: a csomagban található elemekből összerakható egy mini bázis, illetve egy egész menő űrhajó. Hogy a Space Rover pontosan mennyibe fog kerülni, arról még nincs hivatalos információ, ahogy a megjelenési dátumról sem, ugyanakkor meglepődnénk, ha ez a készlet nem június 1-én, a többi újdonsággal együtt kerülne a boltok polcaira.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!