Idén ősszel érkezik a Baby Yodát a világra szabadító The Mandalorian, az első élő szereplős Star Wars-sorozat folytatása, mi pedig szépen összeszedtünk minden biztos, és biztosnak tűnő információt, amit a második évadról tudni lehet.

Az ötlet, hogy tévésorozat készüljön a Star Warsból nem új, hiszen George Lucas már az előzménytrilógia elkészítését követően szerette volna, ha univerzuma a kisképernyőn terjeszkedik tovább, és ezzel kapcsolatban már konkrét elképzelései is voltak. A messzi-messzi galaxis történéseit az Underworld című sorozat mesélhette volna tovább, ám az ötletből végül nem lett semmi. Ahhoz, hogy élőszereplős sorozat készülhessen a Star Warsból, a Lucasfilmet felvásárló Mickey egeres cégre volt szükség, a vállaltnak a Disney+ szolgáltatásra, hogy megérje belevágni a The Mandalorian elkészítésébe.

A sorozatot az első két Vasember-filmet is jegyző Jon Favreau gondjaira bízták, és bár a Pedro Pascal (Trónok harca, A Nagy Fal) főszereplésével készült sorozat a tavalyi év egyik legnagyobb tévés produkciójának számított, azért akadtak kritikus hangok is az epizódok megjelenését követően – ettől függetlenül a Disney abszolút sikerként könyvelhette el a szériát, így a folytatás sem volt kérdéses.

Az átlag 30 perces epizódokkal dolgozó The Mandalorian tapogatózó cselekményét, komótos történetvezetését és nem mindig egybefüggő sztoriját ért kritikák rávilágítottak, hogy a rajongók nemcsak különálló epizódokkal operáló, hanem az egész Star Wars univerzummal egybefüggő történetet szeretnének, és az első szezon eseményei alapvetően meg is ágyaztak egy jóval nagyszabásúbb folytatásnak.

the mandalorian
Baby Yodából nem kaphatunk eleget! Fotó: Disney

Az eddig napvilágot látott információk szerint a történet ott folytatódik, ahol az előző szezon véget ért. Mando ekkor találkozott össze a sorozat főgonoszával, Moff Gideonnal, és bár a Giancarlo Esposito által megformált karakter csak a fináléban mutatkozott meg, az évad egyik legnagyobb meglepetését így is ő szállította, mikor a mandaloriai Sötétkarddal mászott ki a lelőtt TIE-vadásza roncsaiból. A színész egy interjúban már biztosította is a rajongókat, hogy a Sötétkard nem csak dísz a karaktere kezében, a folytatásban klasszikus fénykardpárbajban is használni fogja fegyverét.

A meg nem erősített, ám elég hitelesnek tűnő információk alapján itt jöhet majd a képbe Ahsoka Tano. A rajongók régóta kampányolnak, hogy a tragikus sorsú Erőhasználó feltűnjön egy élőszereplős produkcióban, és mióta kiderült, hogy Rosario Dawson (Zombieland: A második lövés, Daredevil, Luke Cage) szerepet kapott a 2. évadban, sokan tényként kezelik, hogy a színésznő az ikonikus karakter bőrében fog feltűnni. Ennek lenne is értelme, hiszen az első évad utolsó snittjében a fejvadász és Baby Yoda többek közt azzal a céllal indultak útnak, hogy valahol a galaxisban egy másik Erőérzékeny teremtményre bukkanjanak.

the mandalorian
Ashoka Tano élőszereplős sorozatban? Nagyon reméljük! Fotó: Disney

Ahsoka feltűnése persze további kérdéseket vet fel: például hozza-e magával a szintén mandaloriai származású Sabine Wren, vagy a Thrawn főadmirálissal a vadűrben elvesző Ezra Bridger karakterét? Aki látta a Star Wars: Lázadókat, az tudja, hogy az animációs sorozat fináléjában egyik emlegetett karakter sztorijának végére sem került pont, mi több, az epilógus egy új, eddig nem folytatott fejezetet nyitott meg.

Ami biztos ugyanakkor, hogy Dawson mellett Micheal Biehn (Terminátor, Aliens) is csatlakozott a második évad stábjához, és a hírek szerint a színész egy újabb fejvadászt fog alakítani, pletyka szinten pedig még az is felröppent, hogy a Halloween-filmek sztárja, Jamie Lee Curtis is tiszteletét teszi a produkcióban – bár ezt nem árt fenntartásokkal kezelni. Az új arcok mellett pedig visszatérnek az első évad szereplői: Pedro Pascal (Mando), Gina Carano (Cara Dune) és Giancarlo Esposito (Moff Gideon), sőt Carl Weathers is utalt arra, hogy ismét felbukkan az általa alakított Greef.

Ami Mando és a gyermek sorsát illeti, a második évad jó eséllyel mindkét karakter részéről az otthonkeresésre fókuszál majd, és galaxisokon átívelő utazásuk közepette talán olyan kérdésekre is választ kapunk, amikre eddig még soha. Ilyen lehet Yoda és Yaddle fajának leleplezése, és az is, hogy a Birodalom maradéka által megszállottan üldözött apró teremtménynek van-e bármi köze Palpatine visszatéréséhez.

Az új évadért ismét Jon Favreau felel, aki az egyik epizód rendezői szerepét is magára vállalta, mellette egy-egy rész erejéig Dave Filoni és Rick Famuyiwa is visszatértek, továbbá a minap kiderült, hogy Robert Rodriguez és Peyton Reed (A Hangya, A Hangya és a Darázs) is elvállaltak egy-egy epizódot. A második évad valamikor idén ősszel debütál a Disney+-on, Favreau pedig már gőzerővel dolgozik a Disneytől zöld lámpát kapott harmadik évadon.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!