Az elmúlt években már többször felreppent a hír, miszerint az Alkonyat-saga írónője, Stephenie Meyer végre kiadja azt a könyvet, ami Edward szemszögéből is megmutatja a híres regényfolyam eseményeit. A napokban véget ért a találgatás, hiszen hivatalosan is bejelentették: augusztusban jön az új kötet Midnight Sun címmel. De vajon van-e oka izgulni Robert Pattinsonnak?

A tizenkét éves késéssel érkező könyvet már jóval korábban publikálni akarta az írónő, ám 2008-ban egy jelentős részlet kiszivárgott a készülő regényből, így Stephenie Meyer inkább jegelte a projektet. Egészen mostanáig, ugyanis augusztus 4-én angolul végre megjelenik a Midnight Sun című kötet, amiben ezúttal a csillogó bőrű Edward szemszögéből élhetjük át az eseményeket. A könyv sikere nagyjából borítékolható, hiszen a sorozat előző részeiből is 100 milliónál több példányt adtak el világszerte.

Ha pedig lesz új könyv, jogosan merül fel a kérdés, hogy lesz-e folytatás filmes vonalon. Hivatalos információ egyelőre nincs a lehetséges filmmel kapcsolatban, bár Robert Pattinson aligha fogja ismét elvállalni Edward szerepét. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a színész számtalan interjúban beszélt nyíltan arról, hogy mennyire gyűlölte a szerepe körüli elképesztő felhajtást, és azt is elárulta, hogy sima nézőként biztos utálta volna a filmeket.

De nemcsak Pattinson tűnik esélytelennek: a művészfilmek világában is otthonosan mozgó Kristen Stewart esetében sem túl valószínű, hogy újra rá tudnák venni Bella eljátszására. A két színész ráadásul azért sem lenne már jó választás, mert már annyira sem lennének hitelesek középiskolás diákként, mint az eredeti részek idején.

Mindez persze korántsem jelenti azt, hogy nem kapunk új Alkonyat-filmet, hiszen az új könyv adaptációja simán leforgatható másokkal, és a hollywoodi trendeket látva azon sem lepődnénk meg, ha egy egész filmsorozatot kapnánk a Midnight Sun alapján.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!