A napokban egy nagyobb cikket is szenteltünk annak, hogy mit várható az idén ősszel érkező The Mandalorian második évadában, de tegnap este befutott a szériával kapcsolatos eddigi legérdekesebb hír: az eredeti Star Wars-trilógia egyik legikonikusabb szereplője, Boba Fett is fel fog tűnni a folytatásban.

A THR értesülései szerint a szerepet az a Temuera Morrison kapta, aki a Star Wars: A klónok támadásában Jango Fettet alakította. Ez a választás azért zseniális, mert Boba igazából nem Jango fia, hanem a férfi klónja, akit Jango a fiaként nevelt fel, tehát Boba az „apja” kiköpött mása. Így a The Mandalorianban pont egy olyan kinézetű ember lesz a páncél alatt, mint az előzmény trilógia középső részében. Sőt ezen a ponton az sem elképzelhetetlen, hogy Morrison pont azért kapta meg a szerepet, mert a sorozatban lekerül a sisak Bobáról…

boba fett the mandalorian
Fotó: Disney

Az említett lap értesülései szerint a karakternek egy kisebb szerepe lesz a The Mandalorian második évadában, sőt arra is kitérnek, hogy Boba Fett valójában már az első évadban is szerepelhetett. Legalábbis van olyan feltételezés, miszerint az első évad The Gunslinger című epizódjában ő az a felsmerhetetlen figura, aki megközelíti Fennec Shand élettelen testét. Shand egyébként visszatér a folytatásban is, ismét Ming-Na Wen alakításában.

Boba Fett felbukkanása ráadásul azért is nagyon érdekes, mert a Jedi visszatérben ugye belesett Sarlacc gyomrába. Korábban persze – az Extended Universe részeként – már olvashattunk arról, hogyan szabadult ki onnan, de ezúttal olyan választ kaphatunk erre a kérdésre, ami hivatalosan is része lehet a Star Wars-kánonnak.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!