Már nem kell sokat várnunk a Halo 2: Anniversary PC-s portjára, hiszen jövő héten már mindenki számára elérhető lesz, ráadásul a 343 Industries pedig már a folytatások, a Halo 3 és a Halo 3: ODST átiratán is gőzerővel dolgozik.

A tavalyi Xbox Inside egyik legkellemesebb meglepetése volt, hogy a Microsoft bejelentette: az eredetileg csak Xbox One-ra kiadott Halo: The Master Chief Collection PC-re is megjelenik, a koronát pedig az tette fel a hírre, hogy számítógépen a Halo: Reach alapból a csomag része lett. Üröm az örömben, hogy a tavaly decemberi rajttal nem vált elérhetővé azonnal az összes játék: először a Reach-t kapták meg a PC-s játékosok, amihez azóta csatlakozott a Halo: Combat Evolved Anniversary – a fejlesztők jókora szünetekkel, és időrendi sorrendben teszik elérhetővé számítógépen az egyes epizódokat.

A várakozás egy újabb szakasza jövő héten ér véget: május 12-én végre a Halo 2: Anniversary is megérkezik a Steam és a Microsoft Store digitális polcaira – utóbbi esetben a játék a Game Pass kínálatának is része lesz. Kiemelendő továbbá, hogy a fejlesztők eddig sosem látott heti kihívásrendszerrel is felvértezték a programot, bár egyelőre csak kísérleti jelleggel. Először egy kis XP fejében kell majd különböző nehézségi fokozaton, különböző fegyvereket használva teljesítenünk a pályákat, de az ígértek szerint később bővülni fognak az extra lehetőség, és a tapasztalati pontok mellé kozmetikai elemek is járnak majd a játékosoknak.

A Halo 3 és a Halo 3: ODST windowsos változatáról azt érdemes tudni, hogy egyik sem kap olyan mértékű ráncfelvarrást, mint az eddig megjelent felvonások. A fejlesztők csupán a hangokon finomítanak, elérhető lesz a 4K felbontás, a HDR támogatás, illetve kikapcsolják a frame limitet. Látványvilág terén tehát olyasmire kell majd számítani, mint Xbox 360 konzolon, csak jóval nagyobb felbontásban, extra hatásokkal a HDR-nek köszönhetően. Pontos megjelenési dátum ezen két rész esetében még nincsen.

A Halo: Master Chief Collection eredetileg 2014-ben jelent meg Xbox One-ra, és ahogy írtuk, a PC-s változat első darabja 2019-ben érkezett meg, ugyanakkor ezen a platformon a játékok nemcsak egyben, de külön-külön is megvásárolhatók.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!