A NetherRealm fejlesztőstúdiótól már megszokhattuk, hogy a megjelenést követően Kombat Pack kiegészítőkben érkező harcosokkal gyarapítják az épp aktuális Mortal Kombat-játék karaktereinek listáját, ám a csapat ezúttal merészebben állt a tartalomgyártáshoz, és a sorozat életében először az új harcosok (pl. a Robotzsaru) mellett extra sztori is érkezik május 26-án.

Bár nem sok idő telt el a Mortal Kombat 11 előző DLC-jének megjelenése óta, de május 26-án máris érkezik is a következő, méghozzá Aftermath címmel. A kiegészítő három új játszható karakterrel bővíti a harcosok repertoárját: a korábbi részekből ismerős Sheevával és Fujinnal, valamint a Mortal Kombat univerzumától meglehetősen távol álló kibernetikus rendőrtiszttel, a Robotzsaruval.

Ugyan a Robotzsaru felbukkanása is érdekes, de a közelgő kiegészítő legnagyobb meglepetése a történet, ami közvetlenül ott veszi fel a fonalat, ahol az alapjáték véget ért: Kronika elpusztítása után az idő új ura, Liu Kang a történelem újraírására készül Raiden közreműködésével. Itt jön képbe a semmiből előtűnő Shang Tsung, aki figyelmezteti Kanget, ha véghez viszi terveit, mindennek vége.  Az új tartalmat leleplező blogbejegyzésben arról ugyan nem esik szó, milyen hosszúságú játékmenetre számíthatunk, de az kiderül, hogy a történetben ezúttal Sheevának, Fujinnak, Sindelnek és Nightwolfnak jut a főszerep.

Ami a kiegészítő árcéduláját illeti, az Aftermath önmagában 40 eurót fog kóstolni, de a korábban megjelent Kombat Packkel együtt 50 euróért is be lehet majd zsákolni, a két DLC és az alapjáték együttes kiadása pedig 60 euróért lesz kapható. Természetesen nem maradunk előrendelői bónusz nélkül sem: aki a megjelenés előtt csap le az új tartalomra, az három vadonatúj skinnel (Scorpion, Sub-Zero és Frost) gazdagodik. Ráadásul az Aftermath mellet egy ingyenes frissítés is érkezik a játékhoz, ami négy új pályát hoz magával, köztük a Mortal Kombat 2-ből ismerős Dead Pool, és a Mortal Kombat 3-ban látott Soul Chamber korhoz igazított változatát, illetve kapunk új Stage és Friendship kivégzéseket is.

Az Aftermath és az említett frissítés egyaránt május 26-án érkezik a Mortal Kombat 11 mellé, PC-re, Xbox One-ra, PlayStation 4-re és Nintendo Switchre, valamint Google Stadiára.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!