A Disney egy újabb animációs filmjének élőszereplős feldolgozását tervezi: ezúttal az 1997-es Herkules van soron, cikkünkben pedig összeszedtük azokat a kezdeti információmorzsákat, amiket a 2022-re tervezett filmről tudni lehet. 

A Hamupipőke, a Szépség és a szörnyeteg, az Aladdin, az Oroszlánkirály, a Dumbó és a Dzsungel könyve után a Herkules című animációs filmet is utolérte a feldolgozási hullám. A felsorolt alkotások – a Dumbó kivételével – anyagilag sikeresek lettek, így nem olyan meglepő, hogy a görög mitológián alapuló rajzfilmet is utolérte a remake-hullám, ám ezúttal lehet kicsit más lesz a végeredmény, hiszen az élőszereplős változaton olyan alkotók dolgoznak, akik korábban Marvel- és DC-filmekkel tették le a névjegyüket.

Az új Herkules elkészítéséért a Russo-fivérek produkciós cége felel (a rendezésért ugyanakkor nem a testvérpár felel), ami legutóbb a netflixes Extractiont tette le az asztalra, a forgatókönyvet pedig az a Dave Callaham írja, akinek a Feláldozhatok 1-2-3, a Zombieland: második lövés vagy a nyárra várt Wonder woman 1984-et köszönhetjük, sőt ő felel a Marvel berkeiben készülő Shang-Chi and the Legend of the Ten Ringsért is.

russo fivérek
Munkában a Russo-fivérek. Fotó: Marvel Studios

Anthony Russo a Collidernek elmondta, hogy testvérével szeretnének változtatni a történeten, tervezik, hogy a filmet új elemekkel gazdagítják az animációs verzióhoz képest, és mivel gyermekkoruk egyik nagy kedvencéről van szó, szerelemprojektként tekintenek a Herkulesre. A rendező emellett megjegyezte, hogy még nagyon a munkálatok elején járnak, így egyelőre az sem tudják biztosan, mekkora szerep jut az ikonikus daloknak. Mi azért bízunk benne, hogy visszaköszönnek majd gyermekkorunk jól ismert dallamai, ha már az egyik legjobb dalarzenállal rendelkező Disney-film feldolgozásáról van szó. Legyünk őszinték: nehéz elképzelni a Herkulest a múzsák dalai nélkül.

A szereposztásról szintén korai lenne találgatásokba bocsátkozni, ám egyes pletykák szerint Ariana Grande esélyes Megara szerepére, és Ryan Gosling és Idris Elba neve is felmerült a filmmel kapcsolatban. Emellett még azt sem tudjuk pontosan, mikor kerül mozikba az élőszereplős feldolgozás, de leghamarabb 2022 tavaszán vagy nyarán lehet a premier.

Mi már tűkön ülünk, és a várakozást enyhítendő, rendszeresen hallgatjuk az alábbi dalt!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!