Stephen King rengeteg hátborzongató történetet írt az elmúlt évtizedekben, és a horror nagymesterének számos novellájából és regényéből készült már film és sorozat. Az adaptációk sora ráadásul nem akar véget érni, hiszen Hollywood ezúttal a szerző egy kifejezetten friss kötetében, a 2014-es Újjászületésben látta meg a fantáziát. 

A King-adaptációk valóságos reneszánszukat élik az utóbbi években (Az 1-2, Álom doktor, Kedvencek temetője, Bilincsben), és a legújabb információk szerint legközelebb (ismét) Mike Flanagan készít filmet a mester 2014-es, Újjászületés című könyvéből – a forgatókönyvet biztos ő írja, és az sem kizárt, hogy a rendezés feladata is nála landol.

Flanagan számára nem ismeretlen a terep, hiszen ő dolgozta át az Álom doktor és Bilincsben (Gerald’s game) című King-regényeket is mozgóképpé. Mindkét munkáját keblére ölelte a szakma – ellentétben sok korábbi adaptációval -, méghozzá nem alaptalanul: kellő hozzáértéssel és alázattal nyúlt King történeteihez, éppen úgy, ahogyan megérdemlik. A Variety értesülése szerint a rendező állandó producertársa, Trevor Macy is közreműködik abban, hogy az Újjászületés esetében se történjen ez másképp.

stephen king újjászületés

A szóban forgó regény a Kingtől megszokott módon a szépirodalom és a horror határmezsgyéjén egyensúlyoz, és az Újjászületés sokak szerint a mester egyik legjobb alkotása az utóbbi évekből. A történet szerint Jamie Morton hatéves, amikor egy lelkész érkezik a városba. Charlie tiszteletes szórakoztató elektromos kísérletekkel teszi élvezetesebbé a miséket, mindenki szereti a családjával együtt, a kis Jamie pedig egyenesen rajong érte. Ám a lelkész kifordul magából, mikor egy szörnyű baleset folytán elveszíti családját: egyre bomlottabb kísérletekbe kezd, az élet és halál közti átjáró után kutatva…

Az alapanyag elég hatásos, ugyanakkor a Warner Bros. égisze alatt készülő produkcióról sok konkrétumot (premier, színészek stb.) még nem tudni. Aggódni ugyanakkor nincs okunk, hiszen Flanagan eddigi munkái alapján jó kezekbe került az adaptáció.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!