A francia Actugaming weboldalán tűnt fel a hír, hogy állítólag a Vicarious Visions fejlesztőstúdió keze alatt, Resurrected alcímmel készül a Diablo 2 korhoz igazított változata, a megjelenés pedig közelebb lehet, mint hinnénk.

A StarCraft Remastered megjelenését követően sokáig pletykálták egy esetleges Diablo 2: Remastered érkezését, ám a Blizzard ezt végül cáfolta, ráadásul a tavalyi ExileConon nagyon úgy tűnt, hogy a fejlesztők is pontot tettek az ügy végére, ugyanis elárulták, hogy a játékhoz tartozó forráskódok és assetek nagy része teljesen használhatatlanná vált, egy új verzióhoz mindent az alapoktól kellene újraírniuk, mellékesen pedig azt is hozzátették, hogy kevés esélyt látnak a Diablo 2 felújítására.

Az ExileCon óta sok víz lefolyt a Dunán, és bár hivatalos bejelentésről koránt sincs szó, az Actugaming szerkesztői azt állítják, biztos forrásból értesültek arról, hogy a korábbi állítások ellenére mégis elkészül a Diablo 2 modernizált változata. A magazin szerint a Blizzard álláspontja az Activision nyomására változott meg, és talán ennek oka az is, hogy a játékot a kiadóóriás egyik partnercége, a Vicarious Visions készíti – akiknek a Crash Bandicoot N.Sane Trilogyt is köszönhetjük.

diablo 2 resurrected

Emellett a forrás azt is tudni véli, hogy a játék Diablo 2 Resurrected címmel érkezik, ráadásul valamikor 2020 utolsó negyedében. Olyasfajta ráncfelvarrásra azért ne számítsunk, mint a StarCraft Remastered, vagy a Warcraft 3: Reforged játékoknál, inkább olyasmit kell elképzelnünk, mint a közeljövőben érkező Halo 3 és Halo 3: ODST esetében.

Az év végi időpont azért is lenne jó alkalom a Resurrected megjelenésére, mert a Diablo 2 idén nyáron ünnepli a 20. születésnapját. Ha pedig az Actugaming információi helyesek (akik mellesleg a Diablo 4, a World of Warcraft: Shadowlands és az Overwatch 2 bejelentését is előre megjósolták), a leleplezésre a Summer Game Fest, vagy a BlizzCon keretei közt kerülhet sor.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!