Az Epic Games Store-tól már megszokhattuk, hogy minden héten ingyen játékkal próbál nekünk kedveskedni, a Kingdom Come: Deliverance, a World War Z és az Assassin’s Creed: Syndicate után pedig sikerült még feljebb tenni a lécet. A mai naptól egészen május 21-ig a Rockstar Games mesterművét, a Grand Theft Auto V-öt szerezhetjük be egyetlen fitying kicsengetése nélkül.

A digitális áruház minden héten egy (vagy több) játékot kínál a felhasználóinak teljesen ingyen és bérmentve, és ahogy az lenni szokott, amint elérhetővé válik az aktuális darab, úgy lepleződik le a következő. Múlt hét csütörtökön a független NEXT Studios Végső állomásra hajazó játéka, a Death Coming vált ingyenessé, ám az Epic akkor még nem rántotta le a leplet a következő heti játékról, csupán egy Mystery Game kép került ki az áruház főoldalára, méghozzá egy visszaszámláló kiséretében.

Sejthető volt, hogy az áruház valami nagy durranással készül, de arra nem számítottunk, hogy képes lesz az eddigieket is túllicitálni. Bár a mai nap során került némi por a gépezetbe (a hír idő előtt élesedett az EGS twitteres profilján), a gyönyör így is édes, ugyanis máról egészen jövő hét csütörtökig a Rockstar Games örökzöldjére, a Grand Theft Auto V-re csaphatunk le ingyen.

Az eredetileg 2013-ban PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, majd 2015-ben PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re is megjelent cím az évek alatt több mint 110 milliós példányszámban kelt el a különböző platformokon, nem mellesleg időnként még ma is felbukkan az eladási listák élén.

Ahhoz, hogy a miénk lehessen a program, nem kell mást tenni, mint ellátogatni az Epic áruházába, ha nincs, regisztrálni egy fiókot (de akár a Google fiókunkkal is beléphetünk), beállítani a kétfaktoros hitelesítést, majd a főoldalon a játék képe alatt megjelenő GET FREE gombra kattintani. Az oldal a váratlan terhelés alatt szépen le is állt, de aggodalomra nincs ok, hiszen egy egész hét rendelkezésre áll beszerezni a játékot.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!