Még el sem kezdték forgatni a Disney+ streaming szolgáltatásra készülő Obi-Wan Kenobi minisorozatot, de máris érdekes pletykák szállingóznak a szériával kapcsolatban: vannak például arra utaló jelek, hogy Anakin Skywalker tanítványa, Ahsoka Tano is feltűnhet az Ewan McGregor alakította főszereplő mellett.

A hetek óta keringő hírről ugyan már mi is írtunk, de egyelőre még nem lehetünk biztosak abban, hogy Rosario Dawson valóban Ahsoka Tano szerepét fogja magára ölteni a The Mandalorian második évadában, de sok rajongó már tényként kezeli az érkezését. Ezzel párhuzamosan a legújabb pletykák arról szólnak, hogy a színésznő jelenleg is tárgyal a Lucasfilmmel, ráadásul a szerződése nem csak egyetlen produkcióra szól, és bennfentesek szerint a karakter akár az Obi-Wan Kenobi szériában is tiszteletét teheti.

Ahsoka szerepeltetésének a Star Wars-kánon szerint semmi akadálya nem lenne: a karakter életéből a klónháborút követő egy évet az Ahsoka című regény meséli el, ezután pedig a Star Wars: Lázadók második évadában, 14 évvel a Birodalom felemelkedése után tűnik fel, és a kettő között bőven adódik a lehetőség, hogy találkozzon a száműzetésben élő Kenobival.

ahsoka tano obi-wan kenobi
Mi imádnánk, ha újra találkoznának! Fotó: Lucasfilm

A jedi remeteéletét bemutató történetről egyelőre nem sokat tudni, mindössze annyi sejthető, hogy időrendileg a Solo: Egy Star Wars-történet cselekményével párhuzamosan zajlik majd (8 évvel a 66-os parancs után és 11 évvel az Egy új remény előtt), és újabb pletyka szintjén már az is felmerült, hogy Hayden Christensen is feltűnhet benne Anakin Skywalkerként.

Hogy mindebből mi valósul meg, az egyelőre kérdéses, hiszen az Obi-Wan sorozat egyelőre nagyon korai előkészítési fázisban van, biztosan csak azt lehet tudni, hogy a rendezésért Deborah Chow felel, Hossein Amini (Drive) távozása után éppen Joby Harold (Edge of Tomorrow, King Arthur) dolgozik a forgatókönyvön, és Ewan McGregor játssza majd a főszerepet. Hogy mikor, azt még nem tudjuk, mert a szériának még premierdátuma sincs.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!