Ruby Rose összesen húsz epizódban alakította Kate Kane, azaz Batwoman szerepét a The CW szuperhősös sorozatában, a színésznőnek ugyanakkor a jelek szerint gyorsan elege lett, hiszen kiderült, hogy nem tér vissza a már bejelentett második évadra.

A Batwoman tavaly ősszel debütált a The CW csatorna egyre nagyobbra hízó, a Zöld Íjásszal kezdődött szuperhős univerzumában (hazánkban az HBO GO-n követhető a széria), az első évad utolsó, huszadik epizódja pedig épp a múlt héten került a képernyőkre az Egyesült Államokban. A főszerepet az Orange is the New Black című szériával népszerűvé vált Ruby Rose alakította, aki alig pár órája bejelentette, hogy nem tér vissza a második évadra.

A színésznő nem indokolta meg a lépését, meglehetősen szűkszavúan csupán annyit közölt, hogy nagyon nehezen hozta meg a döntést, és egyaránt hálás a sorozat alkotóinak, a producereknek, a csatornának és a Warner Bros. stúdiónak a szerepért.

ruby rose batwoman
Ruby Rose Kate Kane, alias Batwoman szerepében. Fotó: The CW

Ezzel párhuzamosan a másik fél is megjelentetett egy sajtóközleményt, amiben megköszönték Rubynak az első évadot, továbbá a The CW, a Warner Bros. TV és a Berlanti Productions közös nyilatkozata azt is igyekszik leszögezni, hogy elkötelezettek a második évad és a széria jövője mellett, éppen ezért máris azon dolgoznak, hogy az elkövetkezendő hónapokban bejelenthessék, milyen irányt vesz a sorozat, és ki lesz a következő főszereplő – akit ezúttal is az LGBTQ közösség tagjai közül fognak kiválasztani.

Ruby távozása meglehetősen váratlan, a The CW szuperhősös sorozatainak történetében erre még nem nagyon volt példa, annyi viszont biztos, hogy nem elhamarkodott döntésről van szó, hiszen a felek gondosan megvárták, míg véget ér az első évad, és közösen jelentették be a színésznő távozását, illetve azt, hogy az alkotók már gőzerővel dolgoznak a pótlásán.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!