A Grand Theft Auto V ingyenessé tétele után tovább folytatódik az Epic Games Store akciója, ezúttal pedig nem kisebb címre csaphatunk le, mint a Firaxis Games körökre osztott stratégiai játékának legújabb részére, a Civilization VI-ra. Az ajánlat jövő hét csütörtökig, azaz május 28-ig él, és már azt is tudni véljük, milyen további ingyen játékokra számíthatunk az elkövetkezendő három hétben.

Ugyan az Epic Games Store már másfél éve létezik, a digitális áruház mögött álló cég azóta is tartja azon jó szokását, hogy minden héten egy (időnként több) ingyen kínált játékkal lepi meg a felhasználóit. A múlt hetén a Grand Theft Auto V volt beszerezhető egyetlen peták kifizetése nélkül, és olyan nagyot ment, hogy a digitális áruház szervere szépen be is adta a kulcsot, órákig csak szerencsével lehetett eljutni a GTA V adatlapjára, sőt, a nagy érdeklődés miatt a program azóta is csak korlátozott sebességgel tölthető le az Epic kliensprogramján keresztül.

Nemrég a PCGamesN ki is számolta, hogy a GTA V-tel együtt az Epic Games eddig 2141 dollár, azaz nagyjából 680 500 forint értékben kedveskedett játékokkal a felhasználóinak, és úgy tűnik, hogy a cég nem lassít, hiszen ezúttal a Sid Meier nevével fémjelzett Civilization VI vált ingyenesen bezsákolhatóvá.

Az alaphangon 60 eurós játék 2016-ban jelent meg: a fejlesztésért a Firaxis Games, a kiadásért pedig a 2K Games felelt, a program pedig megjelent PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre és iOS-re is. A körökre osztott stratégiai játék lényege nagyon leegyszerűsktve annyi, hogy az általunk irányított fejlődő ország minél hamarabb túlszárnyalja a konkurenseket.

Ha szeretnétek beszerezni a játékot, nem kell mást tenni, mint legkésőbb május 28-ig ellátogatni a játék adatlapjára és rányomni a kép alatt látható GET FREE gombra. Az esetben, ha még nem lenne az áruházhoz tartozó fiókotok, regisztrálni kell egyet (de akár a Google fiókkal is beléphettek), és be kell állítani a kétfaktoros azonosítást is.

Érdemes továbbá tudni azt is, hogy az Epic Games csapata a jövő héten sem hagy minket ajándék nélkül, és bár megint csak egy Mystery Game kép és egy visszaszámláló került a jövő heti játék helyére, de az újabb szivárgásoknak köszönhetően tudható, hogy a Civilization VI-ot a GearBox Software elborult steampunk lövöldéje, a Borderlands: The Handsome Collection váltja. A kollekció a Borderlands 2-t és minden a játékhoz tartozó DLC-t (beleértve a kozmetikai elemeket is), illetve az önálló Borderlands: The Pre-Sequel epizódot foglalja magába. És a dömping ezzel még nem ér véget, ugyanis június 4-től a 2015-ös dínós túlélőjáték, az ARK: Survival Evolved válik majd ingyenessé.

Időközben ráadásul a nagy nyári vásár is elstartolt az áruházban, ami május 14-től egészen június 11-ig tart, és az akció keretében rengeteg cím komoly kedvezménnyel zsákolható be. Emellá egy 10 eurós kupon is jár, amit november 1-ig lehet elsütni, igaz, csak olyan játékoknál használható fel, aminek az árcéduláján minimum 14,99 eurós összeg szerepel.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!