Jó ideje nem titok, hogy The Continental címmel sorozat készül a John Wick-filmek alapján, cikkünkben pedig összeszedtünk az ismert információkat, és a nemrég napvilágra került újabb részleteket is. 

A Keanu Reeves alakította Rémkirály világában játszódó önálló sorozat a filmek előtt fog játszódni, és ezen részlet hallatán talán sokan érdektelenül elfordulnak, ugyanakkor szerintünk ez a koncepció komoly potenciált rejt magában, és bízzunk is benne, hogy az alkotók ezt ki is aknázzák. A Starz csatorna és a Lionsgate stúdió közös produkciója a bérgyilkosok elit és összetett világába enged a korábbinál jóval részletesebb betekintést, valamint a szakma nagyjainak jól ismert pihenőhelyét, a címadó hotelt is jobban megismerhetjük. A rajongók pedig örülhetnek, ugyanis nagy az esélye, hogy a produceri munkákat vállaló Keanu Reeves – ha csak néhány jelenet erejéig is, de – felbukkan majd a spin-off sorozatban.

Bizakodásra ad okot a sorozat készítőinek névsora is: a legtöbb epizód forgatókönyvéért és a showrunneri feladatokért Chris Collins felel, aki korábban olyan produkciókban bizonyított, mint a zseniális Drót, a Kemény motorosok vagy Az ember a Fellegvárban. Keanu mellett a produceri székben foglalhat helyet Basil Iwanyk (Sicario – A bérgyilkos), Chad Stahelski (John Wick franchise), Derek Kolstad (a John Wick-filmek, valamint a Sólyom és a Tél Katonája írója) és David Leitch (Deadpool 2, Hobbs & Shaw).

john wick sorozat the continental
Fotó: Starz

Néhány nappal ezelőtt a John Wick filmek rendezője és a sorozat executive producere, Chad Stahelski a Fandomnak adott interjújában kitért arra is, hogy a The Continental a filmektől lényegesen eltérő megközelítéssel készül, és több karakterek szemszögéből is megismerhetjük majd a bérgyilkosok szövevényes világát. Az is kiderült továbbá, hogy a történet nem John Wick körül forog majd, viszont kiemelt figyelmet kap számos olyan karakter eredettörténete, akiket a filmekből ismerhettünk meg.

A film negyedik epizódjának érkezéséről gyakorlatilag a John Wick: 3. felvonás – Parabellum 2019-es premierje óta tudni, ám a következő részt a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet miatt 2022 májusáig elhalasztották. Az eredeti tervek szerint a sorozat csak a negyedik film után kerülhet képernyőre, így jelenleg azt még nem tudni, hogy a The Continental érkezése pontosan mikorra várható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!