A Harry Potter-könyvekben több száz érdekes és különleges szereplővel ismerkedhetünk meg, ám a filmek néhol rövidebb és egyszerűbb történetvezetése miatt nem mindenki kerülhetett a mozivászonra. Legutóbb hat karaktert mutattunk be a mellőzött szereplők közül, viszont még így is maradtak páran, akiket szívesen láttunk volna a gyöngyvásznon. Közülük mutatunk be most újabb hét szereplőt.

Ludo Bumfolt

Az egykoron profi kviddicsjátékosnak és a Varázsjátékok és Mágikus Sportok Főosztály vezetőjének a Tűz serlegében kellett volna feltűnnie. A könyvben ő volt a Kviddics Világkupa egyik szervezője és a kommentátora, valamint a Trimágus Tusa lebonyolításában is jelentős szerepet játszott. A karakter a szerencsejáték szenvedélye és az emiatt felhalmozott tartozása okán sokszor került kellemetlen szituációkba.

Az egyik slamasztikából úgy próbált meg kimászni, hogy a tusa során Harryre fogadott, és a fiú esélyeinek növelése érdekében többször megpróbálta rávenni a csalásra azzal, hogy segít neki a próbák megoldásában. Harry végül Bumfolt „mentorálása” nélkül is nyert, holtversenyben Cedric-kel, így Ludo kénytelen volt elmenekülni a pénzüket követelő koboldok elől.

harry potter filmek
Harry segítség nélkül is megnyeri a kupát. Fotó: Warner Bros.

Winky, a házimanó

Winky szintén a rengeteg új szereplőt felsorakoztató Tűz Serlegében mutatkozott be. A Kupor család házimanója viseli gondját az Azkabanból legyengülten kicsempészett ifjabb Barty Kupornak. Mikor a fiú eléggé felgyógyul és megszökik a – Voldemorthoz történő visszatérésében őt korlátozó – varázslény felügyelete alól, az idősebb Barty Kupor elbocsátja a manót. Winky emiatt letargiába esik, és Dobby hiába szerez neki állást a Roxfort konyhájában, a manó alkoholba fojtja bánatát, és csak elvesztett gazdáját sirajta. Idővel viszont felépül depressziójából, és a Roxforti csatában a többi házimanó oldalán harcol a halálfalók ellen.

Marietta Edgecombe

A Főnix Rendje film változatában az alkotók elég csúnyán elbántak Cho Chang karakterével, amikor az eredeti történetet átírva őt tették meg a Dumbledore Seregét Umbridge-nek beáruló diáknak. A könyvben Cho barátnője, Marietta felelős a titkos társaság lebuktatásáért. A lány a tettének következményeként egy pattanásokból kirajzolódó ÁRULÓ feliratot volt kénytelen viselni az arcán, ami Hermione árulás esetén aktiválódó átkának volt köszönhető.

Úgy gondoljuk, Cho nem érdemelt volna ilyen kemény bánásmódot a filmben, és Marietta Edgecombe feltűnése kicsit jobb fényben tűntette volna fel az amúgy bátor és hűséges lányt.

A Gomold család

Annak ellenére, hogy Voldemort múltja kritikus jelentőségű a történet szemponjából, a filmekben bemutatott emlékek nem nyújtanak mély betekintést Tom Rowle Denem családi hátterébe. A könyvsorozat hatodik részében ugyanakkor többször is megjelenik a Gomold család: Voldemort anyja, Merope, a nagybátyja Morfin, és Rowle, a nagyapja. Habár mind egy aranyvérű nemesi család sarjai, az emiatt érzett túlzó büszkeségük és önteltségük miatt semmilyen munkát nem végeznek és mélyszegénységben tengetik napjaikat.

harry potter filmek
Voldemort múltjára a könyvek sokkal bővebben kitérnek. Fotó: Warner Bros.

A nem túl okos és erőszakos Rowle a fiával együtt sokszor kegyetlenül bántak Merope-pal, akinek csak akkor bontakoztathattak ki mágikus képességei, amikor a zsarnok férfiak az Azkabanba kerültek. Ekkor kezdődött Voldemort szüleinek története: az anyja szerelmi bájitallal elcsábította a közelben lakó jóképű muglit, Tom Denemet, akivel ezután összeházasodtak. Merope teherbe esett a kis Tommal, ám a férfi, mikor egy alkalommal lekerült róla a bűbáj, elhagyta a várandós lányt, aki magára maradva adott életet a fiúnak. Az anya nem sokkal később belehalt a bánatba, így került Voldemort árvaházba.

A Gomold család megismerése tovább árnyalta volna a filmben bemutatott Sötét Nagyúr jellemét. Egy olyan varázslóét, aki egy mágiával kikényszerített kapcsolatból született, semmint igaz szeretetből, amiben később sem lehetett része, így sosem tudta megérteni azt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!