A szokásos menetrendtől kicsit eltérve a Sony ma délután jelentette be, hogy a PlayStation Plus szolgáltatás előfizetői a 2017-es Call of Duty WWII-t kapják meg az egyik ingyenes játékként júniusban, a program ráadásul már május 26-tól tölhető lesz a PlayStation 4 konzolokra.

A Sony hagyományosan a hónap végén jelenti be, hogy a PS Plus előfizetők milyen játékokat kapnak meg a szolgáltatás részeként, ám ezúttal felrúgták a megszokott módit, és a vártnál előbb kiderült, hogy júniusban az egyik cím a Call of Duty: WWII lesz, aminek az egyjátékos és a multiplayer része is a II. világháborúba kalauzolja a felhasználókat. A játék ráadásul már május 26-tól letölthető lesz, ami szintén váratlan lépés, hiszen a korábbi PS Plusos címeket nem tették elérhetővé ennyire korán.

Hogy ennek mi lehet az oka, arról egyelőre nincs információ ahogy arról sem, hogy mi lesz a másik játék a CoD: WWII mellé, ugyanakkor a PS Plus hivatalos csatornájára kikerült posztból az is kiderült, hogy a további részletekről még a héten lehull a lepel. A májusi játékok, a Farming Simulator 19 és Cities: Skylines egészen június 1-ig elérhetők azon PS Plus előfizetők számára, akik még nem igényelték a két programot.

Ha valaki nem lenne képben ezzel kapcsolatban, annak azt érdemes tudni, hogy a PS Plus egy olyan extra szolgáltatás a PlayStation 4 tulajdonosoknak, ami egy fix havidíjért (nagyjából 2500 Ft) cserébe minden hónapban az előfizetésnél jóval többe kerülő játékokat kínál térítésmentesen, illetve erre van szükség ahhoz is, hogy multizni lehessen a PS4-es játékokban. Az előfizetők emellé mindenféle kedvezményeket kapnak, ingyen profilképeket és témákat tölthetnek le a PlayStation Store-ból, illetve a játékmentések felkerülhetnek a felhőbe.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!