A napokban robbant a hír, miszerint a 2021-ben érkező Jurassic World: Dominion koránt sem jelenti a franchise végét, és a dinoszaruruszok még sokáig ott lesznek a mozivásznakon. A széria rajongóinak ez remek hír lehet, és ennek kapcsán döntöttünk úgy, hogy összeszedjük, amit a Jurassic World-trilógia harmadik részéről tudni lehet. 

A Jurassic Park harmadik epizódját követően 14 évet kellett várni, hogy a Jurassic World képében újjáéledjen a széria, és a dinoszauruszok visszatérjenek a mozikba. A 2015-ös film után 2018-ban érkezett a folytatás, a Jurassic World: Bukott Birodalom, a jelenlegi tervek szerint pedig 2021 nyarán érkezik a trilógia lezárása, méghozzá Jurassic World: Dominion címmel. Ennek kapcsán pedig okkal merülhet fel a kérdés, hogy ezt követően búcsúznunk kell-e az őslények világától? Egyelőre úgy tűnik, hogy nincs ok az aggodalomra…

A Jurassic World: Dominion producere, az ötszörösen Oscar-díjra jelölt Frank Marshall még a múlt héten nyilatkozta a Collidernek, hogy a Jurrassic World-trilógia befejező darabja – ami a Jurassic Park hatodik epizódja egyben – közel sem jelenti a dinós franchise végét. „Ez csupán egy új korszak kezdete. A dinoszauruszok most már köztünk élnek a szárazföldön, és remélem, hogy ott is maradnak egy ideig.”

View this post on Instagram

Day One. #JurassicWorld: Dominion. @colin.trevorrow

A post shared by Jurassic World (@jurassicworld) on

Konkrétumok persze még nincsenek, de a producer nyilatkozata arra enged következtetni, hogy jövőre még nem kell könnyes búcsút vennünk a dinóktól. A Dominion kapcsán pedig azt lehet tudni, hogy második trilógia harmadik részének története ott folytatódik, ahol a Bukott Birodalom abbamaradt: egy félresikerült illegális árverést követően a dinoszauruszok már az emberek világában vannak.

A filmnek kétségkívül a dinók lesznek a legnagyobb sztárjai, de a színészeket illetően sem lehet majd okunk panaszra, hiszen visszatér a raptoridomárt alakító Chris Pratt és Bryce Dallas Howard is, mellettük pedig olyan karakterek is helyet kapnak a történetben, mint az első Jurassic Park főhősei: Dr. Ian Malcolm káoszelmélet-szakértő (Jeff Goldblum), Dr. Ellie Sattler paleobotanikus (Laura Dern) és Dr. Alan Grant (Sam Neill) paleontológus is.

A Jurassic-széria aktuális darabjának rendezői székébe ezúttal is az a Colin Trevorrow ülhetett, aki a korábbi részek munkálataiban is szorgosan részt vett: a Jurrasic World esetében rendezőként és forgatókönyvíró, a Bukott Birodalomnál pedig forgatókönyvíróként és executive producerként. Trevorrow a rendezés mellett ezúttal is kivette a részét a történet megírásából, hiszen a forgatókönyvet közösen jegyzik az újoncnak számító Emily Carmichaellel.

Bár a koronavírus okozta világjárvány ezen film esetében is okozhatott némi fennakadást, egyelőre semmi jele annak, hogy a Universal stúdió elhalasztaná a tervezett premiert, így a dolgok jelen állása szerint a Jurassic World: Dominion bő egy év múlva, egész pontosan 2021. június 21-én kerül a mozikba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!