Május 21-én volt 40 éve, hogy A Birodalom visszavág a mozikba került, és ennek kapcsán rengetegen emlékeztek meg minden idők egyik legjobb folytatásáról. Köztük Mark Hamill, aki a Twitteren egy érdekes kulisszatitkot osztott meg a követőivel.

Negyven évvel a bemutató után jó eséllyel már senkinek nem spoilerezzük el, hogy Darth Vader (azaz Anakin Skywalker) Luke Skywalker apja, ahogy azt sem, hogy ezen családi köteléknek köszönhető A Birodalom visszavág egyik legmellbevágóbb jelenete, mikor egy fénykardpárbajt követően Vader elárulja Luke-nak a fájdalmas igazságot.

Egy rajongó ennek kapcsán írt a Twitterre május 24-én, éltetve a híres pillanatot és Hamill színészi játékát, hozzáfűzve, hogy szívesen látta volna a film szereplőinek és dolgozóinak reakcióit, mikor először szembesültek a filmtörténeti jelentőségű fordulattal.

Az igazán érdekes rész pedig itt jön, ugyanis Hamill reagált a posztra, és elárulta, hogy a szereplők és a dolgozók csak akkor halhatták először a sorsfordító mondatot, mikor megnézték a film végleges verzióját. Amikor ugyanis felvették az ominózus jelenetet, a Vadert alakító David Prowse szájából nem az ikonikus „én vagyok az apád” mondat hangzott el, hanem a „Nem tudod az igazságot, Obi-Wan ölte meg az apádat”. Csak Irvin Keshner (a film rendezője), George Lucas és Mark Hamill tudta, hogy az utószinkron során pontosan milyen szöveggel fogják helyettesíteni a nagy fordulat titokban tartása érdekében elhangzott hamis mondatot.

A színész a posztjában azt is megemlítette, hogy igazi kínszenvedés volt számára egy éven át titokolni mindenki elől, hogy pontosan mi történik A Birodalom visszavág ominózus jelentében, de azzal valószínűleg ő maga is egyetértene, hogy simán megérte.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!