Ha csütörtök öt óra, akkor újabb ingyen játék vár ránk az Epic Games áruházában. A cég ezúttal sem fogta vissza magát: a Gearbox fejlesztőstúdió nagysikerű steampunk lövöldéje, a Borderlands: The Handsome Collection vált ingyenesen beszerezhetővé.

Az Epic Games igencsak bőkezűen osztogatja mostanság a AAA-címeket: a GTA V és a Civilization VI után ezúttal a remekbe szabott Borderlands: The Handsome Collection vált elérhetővé bármiféle ellenszolgáltatás nélkül. A csomag a Borderlands 2 és a játékhoz tartozó 50 – eredetileg – fizetős tartalom, illetve a Borlderlands: The Pre-Sequel című, epizódot tartalmazza. Az ajánlat egy héten át, tehát június 4-én délután öt óráig tart.

A programok megszerzéséhez nem kell mást tenni, mint felkeresni az Epic Games boltját, ha még nem tettük, regisztrálni egy fiókot (de akár a Google fiókunkat is használhatjuk a belépéshez), ellátogatni a játék adatlapjára, és rányomni a kép alatt látható GET FREE gombra. Ha ezzel megvagyunk, akkor a Borderlands 2 és a Borderlands: The Pre-Sequel is azonnal hozzáadódik a könyvtárunkhoz, a jövőben pedig bármikor letölthetjük és játszhatunk velük az Epic Games Store kliensprogramján keresztül.

A Borderlands szériát jó eséllyel senkinek sem kell bemutatni: az RPG elemekkel tarkított, nyílt világú hack’n’slash-FPS játékot a Gearbox Software fejlesztette és a 2K adta ki, és a The Handsome Collection ugyan csak PC-re, PS4-re, Xbox One-ra jelent meg, de a játékok külön-külön, szinte az összes platformon elérhetőek – köztük PS Vitán és Shield Tableteken is.

Aki már birtokolja a Borderlands 2 és a The Pre-Sequel játékokat, azoknak is érdemes lecsapni The Handsome Collectionre, ugyanis a csomag a két cím korhoz igazított változatát tartalmazza. Hogy ez pontosan mit takar? 4K-t és HDR-t, 4K-s textúrákat, nagyfelbontású, dinamikus árnyékokat, továbbfejlesztett élsimítást és felfrissített fegyverkülsőket.

És a jövő heti ajándékról sem érdemes megfeledkezni. Habár az áruház megint csak egy Mystery Game feliratot és egy visszaszámlálót helyezett a jövő heti játék helyére, ám a szivárgásoknak köszönhetően, szinte biztosra vehetjük, hogy június 4-től a
Studio Wildcard dínós túlélőjátéka, azt ARK: Survival Evolved váltja majd az agyament lövöldét.

Fontos információ továbbá, hogy június 11-én debütál PC-n a Samurai Shodown Collection, ami ennek örömére szintén egy héten át teljesen ingyenes lesz az Epic Games Store-ban. Ez a kollekció a hat klasszikus Samurai Shodown játékokat, illetve az elkaszált Neo Geos Samurai Shodown V Perfectet foglalja magába. Az, hogy a két hét múlva élesedő Samurai Shodown mellett kapunk-e valami mást is, jó eséllyel csak jövő hét csütörtökön derül ki.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!