A LEGO és Automobili Lamborghini végre leleplezte a dán játékgyártó legújabb Technic szuperautóját, a Lamborghini Sián FKP 37 modellt, amire mindenféle túlzás nélkül tudjuk azt mondani, hogy elképesztően jól néz ki.

Az 1:8-as méretarányú LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 valódi verzióját 2019 szeptemberében mutatták be a Frankfurti Autószalonon, és a járműből mindössze 63 darab lesz legyártva. A 3696 alkatrészből összerakható replikát ugyanakkor azok is megszerezhetik maguknak, akik egyéb esetben csak álmodozni tudnak egy ilyen luxusjárműről. Az ár persze a LEGO Lamborghini esetében sem hétköznapi, hiszen 125 ezer forintot kell kicsengetni érte.

lego Lamborghini Sián FKP 37
Fotó: LEGO Csoport

Az élénk lime-zöld színben pompázó, elegáns arany felnikkel felszerelt modell 13 cm magas, 60 cm hosszú és 25 cm mély. Az eredeti sportautó futurisztikus vonalai hitelesen köszönnek vissza a modellen, és a Technic változat különleges részleteket is tartogat a rajongóknak: ilyen a Sián V12-es motorja, a hátsó szárny, ami a valódihoz hasonlóan emelkedik ki, a hátsó és első felfüggesztés, és a kormánykerék, amit az Automobili Lamborghini emblémája díszít.

Az ajtók az olló megoldással felfelé nyílnak a modellen, megmutatva a részletesen kidolgozott vezetőfülkét, belülre pedig a tervezők Technic elemekből alkották újra a mozgatható, füles sebességváltóval ellátott 8 fokozatú hajtóművet. A büszke tulajdonosok emellett kinyithatják az első motorháztetőt, ahol egy stílusos Lamborghini bőröndöt találnak, illetve egy olyan egyedi számsort, ami különleges tartalmakhoz ad hozzáférést a LEGO Lamborghini weboldalán.

lego Lamborghini Sián FKP 37
Fotó: LEGO Csoport
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!